15.8 C
Keratea
Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου, 2021

Τρίτη δόση: Επόμενη ομάδα οι υγειονομικοί, είχαν υπερεκτιμηθεί οι αλλεργικές αντιδράσεις

Πρόσφατα Άρθρα

Για την πορεία του εμβολιασμού στην Ελλάδα, ενημερώνουν η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. 

Ανοίγοντας τη Τύπου, η Μαρία Θεοδωρίδου ανέφερε: «Πριν τέσσερις ημέρες είχα την τύχη να έχω μάθημα στους τελειόφοιτους της Ιατρικής. Είχαν όλη χαρά που επέστρεφαν. Ήταν όλοι εμβολιασμένοι, συνειδητά υπεύθυνοι για τον ρόλο που θα διαδραματίσουν.

Ο 12 με 17 ετών αποτελεί θέμα συζήτησης. Με την ενεργό συμμετοχή των παιδιάτρων αρκετά από τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς θα απαντηθούν από τα άτομα που γνωρίζουν και εμπιστεύονται. Θα δοθούν οι κατάλληλες απαντήσεις σε λαθεμένες απόψεις όπως ότι μπορούν να αναστείλουν την ανάπτυξή τους.

Οι λαθεμένες αντιλήψεις με την επικοινωνία. Μπορεί να δρομολογήσουν την έγκριση με τον χαρακτηρισμό της επείγουσας χρήσης για μικρότερες ηλικίες. Δεν θα πρέπει να χάνεται ο χρόνος ούτε μια μέρα. Να συνεχίζονται οι εμβολιασμοί χωρίς να αναβάλλονται. Πολλοί εμβολιασμοί έγιναν ή δεν έχουν γίνει από το άγχος το υπερβολικό για σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις, πρόσφατα δημοσιεύτηκε μελέτη από το μεγαλύτερο νοσοκομείο του Ισραήλ για το χρονικό διάστημα Δεκέμβρης 2020 – Φεβρουάριος 2021, συμμετείχαν άτομο με ιστορικό αλλεργίας. 5% είχαν προϋποθέσεις για αλλεργική αντίδραση. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα το 98% των ατόμων αυτών δεν είχε καμία αντίδραση. Το 1% ήπια αντίδραση, 0,7% αναφυλακτικού τύπου. Η συχνότητα που καταγράφεται για τα mRNA, 4,7 περιπτώσεις στο 1.000.000. Αποτυπώνει τον κίνδυνο σε πραγματικές συνθήκες.

Φαίνεται ότι υπήρχε και υπάρχει μια υπερεκτίμηση των αλλεργικών αντιδράσεων.

Τρίτη δόση: «Η Εθνική Επιτροπή έχει γνωμοδοτήσει θετικά για χορήγηση τρίτης δόσης, σε ανοσοκατεσταλμένους και σε άνω των 60 ετών. Η χορήγηση της τρίτης δόσης είναι 6 ως 8 μήνες μετά τη δεύτερη δόση. Τα δεδομένα της ανοσιακής ανταπόκρισης τόσο από μελέτες που έχουν γίνει στη χώρα μας όσο και από το εξωτερικό, δείχνουν ότι και άλλες ομάδες πληθυσμιακές μπορεί να προτεραιοποιηθούν. Οι υγειονομικοί εκτίθενται κατ’ εξοχήν στη λοίμωξη από τον ιό και από μελέτες ανοσιακές έχουν βρεθεί η βαθμιαία μείωση των αντισωμάτων ιδιαίτερα μετά τη μετάλλαξη Δέλτα. Δημοσιεύτηκε άρθρο για την επανεμφάνιση λοίμωξης σε πλήρως εμβολιασμένο».

Θεμιστοκλέους: Έχει εμβολιαστεί το 56% του γενικού πληθυσμού

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους από την πλευρά του, ανέφερε: «5.850.000 πλήρως εμβολιασμένοι 56% γενικός, 65% ενήλικος. Αύριο Τρίτη ανοίγει η για ανοσοκατεσταλμένους. 285.000 θα λάβουν SMS στο κινητό τους για εμβολιασμό. Να επισημάνω κάποιες χρηστικές λεπτομέρειες. Από τον Αύγουστο για κάθε νέο ραντεβού που κλείνεται, γιατρός και φαρμακοποιός αμείβονται με 10 ευρώ.

Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή. Εισέρχονται στην πλατφόρμα, συνδέονται στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Οποιοσδήποτε ιδιώτης γιατρός μπορεί να κλείσει ραντεβού για ασθενείς που παρακολουθεί και θα αποζημιώνεται με 10 ευρώ.

Ιδιώτες γιατροί, αμείβονται με 20 ευρώ για εμβολιασμό στο ιατρείο τους και 50 κατ’ οίκον. Όποιος θέλει να συμμετάσχει μπορεί να δει περισσότερες πληροφορίες στην πλατφόρμα».

Δείτε την ενημέρωση: 

{https://www..com/watch?v=z_vsZksZfno}

Πηγή: Τρίτη δόση: Επόμενη ομάδα οι υγειονομικοί, είχαν υπερεκτιμηθεί οι αλλεργικές αντιδράσεις

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ