15.8 C
Keratea
Τρίτη, 15 Ιουνίου, 2021

Το υπόμνημα Παππά στην Προανακριτική, με 6+1 επιχειρήματα για ν’ αποκορύσει τις κατηγορίες

Πρόσφατα Άρθρα

Καθ’ ολοκληρία αβάσιμες και παντελώς αναπόδεικτες χαρακτηρίζει ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς τις εις βάρος του κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι διαψεύδονται όχι μόνο από τα στοιχεία και τις καταθέσεις των μαρτύρων που εξετάσθηκαν αλλά και από την κοινή λογική, στο υπόμνημα που κατέθεσε σήμερα στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Ο πρώην υπουργός καλεί τα μέλη της επιτροπής να αποφασίσουν κατά συνείδηση και σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας και να μην προβούν σε υλοποίηση αποφάσεων οι οποίες θα εκκινούν από πολιτικές σκοπιμότητες.

Στα βασικά σημεία του υπομνήματος, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι:

  1. Ο Χρήστος Καλογρίτσας δεν υπήρξε μπροστινός για την συμμετοχή του στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς όπως ο ίδιος κατέθεσε η οικογένεια του έβαλε 14,5 εκ ευρώ για την συμμετοχή του στον διαγωνισμό.
  2. Τον Ιούνιο του 2019 το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο εξέδωσε απόφαση σύμφωνα με την οποία η εταιρεία Τοξότης οφείλει να επιστρέψει τα 3 εκ ευρώ σε θυγατρική της ccc, από την οποια τα έλαβε ως προκαταβολή για την κατασκευή έργου του εξωτερικού.
  3. Ο Κυριάκος Τόμπρας προσκόμισε στην προανακριτική ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ Σάμερ Χούρι και Χρήστου Καλογρίτσα στις 6 Μαίου του 2018, στο όποιο ο εργολάβος αποδέχεται την επιστροφή των 3 εκ ευρώ στη λιβανέζικη εταιρεία.
  4. Η έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος ξεκαθαρίζει ότι τα 3 εκ ευρώ νομίμως κατέληξαν στις εταιρείες Καλογρίτσα και αναλώθηκαν για ανάγκες της εταιρείας
  5. Η έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος καταδεικνύει ότι ουδεμία σχέση έχουν τα χρήματα της συμφωνίας με την έκδοση της εφημερίδας Documento
  6. Χαρακτηρίζεται θεμελιακός παραλογισμός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα έδινε άδεια στον Καλογρίτσα ενώ στον διαγωνισμό είχαν τεθεί όροι που ο ίδιος δεν κάλυπτε
  7. Υποστηρίζεται ότι οι κωδικοί «white house» και «white porsha» αναφέρονται σε μέλη της οικογένειας Χούρι

Το υπόμνημα Παππά κατατέθηκε δια του συνηγόρου του Βαγγέλη Γεωργακόπουλου και η επιτροπή αποφάσισε να ξανασυνεδριάσει στις 29 Ιουνίου, οπότε και θα εξεταστούν τα πορίσματα των κομμάτων. Εντός δεκαπενθημέρου από εκείνη την ημερομηνία θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια η τελική συζήτηση και ψηφοφορία για τον πρώην υπουργό Επικρατείας.

Πηγές ΝΔ: «Επέλεξε να μην απαντήσει στις προκλήσεις Καλογρίτσα»

Πηγές της ΝΔ σχολιάζοντας το υπόμνημα κάνουν λόγο για λευκή πετσέτα Παππά σε Καλογρίτσα και μιλούν για ένοχη σιωπή του πρώην υπουργου που επέλεξε να μην απαντήσει στις προκλήσεις του εργολάβου.

«“Νίκο μου! Λεβέντη μου! Καμάρι μου!” αποκαλούσε ο σύντροφος Καλογρίτσας τον πρώην υπουργό Επικρατείας κ. Νίκο Παππά, αλλά ο ίδιος κ. Παππάς επέλεξε να μην απαντήσει στις προκλήσεις του» αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Στη συνέχεια οι ίδιες πηγές σχολιάζουν πως «αντί να παρουσιαστεί (σ.σ.: ο κ. Παππάς) στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής και να απαντήσει στις βαρύτατες κατηγορίες που του καταλόγισε ο κ. Καλογρίτσας, καταθέτοντας έγγραφα και επικοινωνίες email & SMS που περιλάμβαναν διαδρομές χρημάτων, παρένθετα πρόσωπα, κρυφές ιδιοκτησίες μέσω εξειδικευμένων δικηγόρων Off -Shore, μυστικές συναντήσεις στο Μαξίμου και εν τέλει μεθοδευμένη απόπειρα χειραγώγησης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Παππάς, κατέθεσε δια του δικηγόρου του ένα τυπικό υπόμνημα με το οποίο δεν απαντά σε τίποτα.

Ούτε κουβέντα για τους διαλόγους με τον κ Καλογρίτσα. Καμία αναφορά στα επίμαχα μεταξύ τους μηνύματα που ο κ. Καλογρίτσας κατέθεσε. Ούτε λέξη για τον Αρτεμίου. Τίποτα για τις κλεισμένες από εκείνον συναντήσεις του κ. Καλογρίτσα με επιχειρηματίες.

Για αυτά σιωπή.

«Προφανώς ο κ. Παππάς έλαβε το μήνυμα του κ. Καλογρίτσα. Υπάκουσε στις επιθυμίες του για να αποφύγει νέες πιθανές αποκαλύψεις» καταλήγουν οι πηγές της ΝΔ μέσα από την Προανακριτική.

Πηγή: Το υπόμνημα Παππά στην Προανακριτική, με 6+1 επιχειρήματα για ν’ αποκορύσει τις κατηγορίες

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ