Το «κόλπο» που κάνουν πολλοί Έλληνες οδηγοί για να περνούν… τσάμπα τα διόδια (και το προβλεπόμενο πρόστιμο αν σε πιάσουν)

Πρόσφατα Άρθρα

banner.gif62585efd3c0c5

Δεκάδες είναι καθημερινά τα περιστατικά άρνησης καταβολής διοδίων, με τους παραβάτες να κολλάνε πίσω από τα προπορευόμενα οχήματα και στη συνέχεια να εξαφανίζονται εν ριπή οφθαλμού, όπως μεταδίδει το carandmotor.gr.

Οι παραβάτες εκμεταλλεύονται το διάστημα που μεσολαβεί από το άνοιγμα και το κλείσιμο της μπάρας, ώστε να μην καταβάλουν το προβλεπόμενο ποσό.

Για κακή τους τύχη, ωστόσο, σε πολλούς μετωπικούς και πλευρικούς σταθμούς διοδίων στους αυτοκινητοδρόμους της χώρας μας λειτουργούν ειδικές ηλεκτρονικές τεχνικές καταγραφής των περιστατικών μη καταβολής διοδίων.

Όσοι, λοιπόν, περνούν… αέρα από τα διόδια, φωτογραφίζονται από τις κάμερες που λειτουργούν κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων και στη συνέχεια τους αποστέλλεται στον τόπο διαμονής τους πρόστιμο 200 ευρώ, ενώ προβλέπεται και δυνητική επιβολή αφαίρεσης ικανότητας οδηγού, άδειας και κρατικών πινακίδων οχήματος για 20 ημέρες.

Σημειώνεται ότι η βεβαίωση της παράβασης γίνεται από την αστυνομία, η οποία μπορεί να τη διαπιστώσει την παραβατική οδηγική συμπεριφορά είτε μέσω μέσω τεχνικών ή ηλεκτρονικών μέσων (δηλαδή καμερών), είτε αυτοπροσώπως.

Webp.net gifmaker.gif62585efdc9f4f

Πηγή: Το «κόλπο» που κάνουν πολλοί Έλληνες οδηγοί για να περνούν… τσάμπα τα διόδια (και το προβλεπόμενο πρόστιμο αν σε πιάσουν)

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ