Το «κρυφό» χωριό μόλις 1 ώρα μακριά από την Αθήνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρόσφατα Άρθρα

banner.gif625b01f4cb53d

Μόλις μια ώρα μακριά από την Αθήνα υπάρχει ένα «κρυφό» χωριό που έχει 365 εκκλησίες και αυτό δεν είναι άλλο από την στην Αίγινα.

Η Παλαιοχώρα, γνωστή και ως «ο Μυστράς της Αίγινας», στέκει ερειπωμένη και τυλιγμένη σε μιαν απόκοσμη σιωπή και με τη μοναδική ομορφιά της συνεπαίρνει τον οδοιπόρο που θα περιπλανηθεί στα πέτρινα μονοπάτια της και με κατάνυξη θα διαβεί το χορταριασμένο κατώφλι των μεσαιωνικών εκκλησιών της.

Ο λόφος της Παλαιοχώρας προσέφερε στους Αιγινήτες, εκτός από προστασία, και μια καλή διαμονή παρέχοντας πόσιμο νερό που αντλούσαν από δύο φυσικές πηγές και δεξαμενές (σουβάλες), καθώς και άφθονη τροφή μιας και η γύρω περιοχή του Μεασαγρού ήταν πολύ εύφορη.

Ακόμα, η τοποθεσία της Παλαιοχώρας ήταν ιδανική όχι μόνο γιατί ο λόφος ήταν ένα εκ φύσεως οχυρό, αλλά επειδή παράλληλα τους επέτρεπε να έχουν πλήρη εποπτεία όλου του κόλπου.

Επίσης, ο που δημιουργήθηκε παρέμεινε αθέατος κατά κάποιο τρόπο, χάρη στην τεχνική και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στην κατασκευή των σπιτιών.

Δείτε το βίντεο που δημιούργησε η ομάδα του UpStories

Webp.net gifmaker.gif625b01f566e2c

Πηγή: Το «κρυφό» χωριό μόλις 1 ώρα μακριά από την Αθήνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ