Τουρκία: Οργή στην Άγκυρα για την επίσκεψη Σολτς στην Αθήνα

Αξίζει να διαβάσετε

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης σχολιάζουν ότι «η Αθήνα θα στείλει άρματα στα σύνορα με την Τουρκία»

Εκνευρισμό προκάλεσε στην Τουρκία η επίσκεψη στην Αθήνα.

Τα τουρκικά μέσα στέκονται ιδιαιτέρως σε όσα ανέφερε χθες στην συνέντευξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις έκριναν πως τα γερμανικά άρματα μάχης Marder πρέπει να κατευθυνθούν στον Έβρο και όχι στα νησιά.

Η εφημερίδα Milliyet αναφέρει ότι «η Ελλάδα παίζει με τη φωτιά», ενώ η Sabah ισχυρίζεται ότι «η Ελλάδα επέστρεψε στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, κατηγόρησε την Τουρκία και ο στήριξε τις ελληνικές θέσεις».

Το τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global ανέφερε: «O της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, στην Αθήνα συναντήθηκε με τον και φυσικά στην ατζέντα υπήρχε και η Τουρκία. Ο υποστήριξε τις θέσεις της Αθήνας η οποία στρατιωτικοποιεί τα ενάντια στις διεθνείς συνθήκες. Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως τα άρματα που θα παραληφθούν από τη θα μεταφερθούν στην Αλεξανδρούπολη, που βρίσκεται στα σύνορα με την Τουρκία», όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη.

Επίσης, ανέφερε: «Ο Μητσοτάκης για άλλη μια φορά επιτέθηκε στην Τουρκία και ισχυρίστηκε πως τα στρατιωτικοποιημένα δεν αποτελούν απειλή για κανέναν».

Πηγή: Τουρκία: Οργή στην Άγκυρα για την επίσκεψη Σολτς στην Αθήνα

- Advertisement -

Πρόσφατα Νέα

- Advertisement -

Σχετικά άρθρα