Τέταρτη δόση εμβολίου: Ανοίγει την Τετάρτη 13 Απριλίου η πλατφόρμα για τους πολίτες 70-79 ετών

Πρόσφατα Άρθρα

Στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών όσον αφορά τη χορήγηση της 2ης αναμνηστικής δόσης (4η ), αύριο Τετάρτη 13/4 ανοίγει η πλατφόρμα, προκειμένου να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι ηλικίας 70-79.

Την Παρασκευή 15/4 θα ανοίξει η για τους 60-69 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι η για τις ηλικίες 80 και άνω έχει ανοίξει από τις 7/4 και έχουν κλειστεί μέχρι σήμερα περίπου 40. ραντεβού.

Σαρηγιάννης στο Greece: «Ναι» στην 4η σε όλους

Υπέρ της χορήγησης τέταρτης δόσης σε όλους τάσσεται ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Σε δηλώσεις του στο Greece, ο κ. Σαρηγιάννης αναφέρθηκε στην Αμερική, όπου όπως έγινε γνωστό, αποφασίστηκε να γίνει η 4η δόση σε όλους άνω των 50 ετών.

Ωστόσο, τα ηλικιακά κριτήρια διαφέρουν σε άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα στις ευρωπαϊκές που κρίνεται απαραίτητο να γίνει σε όλους άνω των 60 ετών. «Σίγουρα οι ευπαθείς ομάδες έχουν προτεραιότητα και ειδικά όσοι είναι που έχουν διάφορα προβλήματα υγείας και σε αυτούς ο ιός προκαλεί σοβαρά προβλήματα. Γι΄αυτό λέμε οπωσδήποτε άνω των 60 ετών».

«Ωστόσο, λίγους μήνες αργότερα, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας και τον αριθμό των κρουσμάτων, καλό είναι να γίνει η 4η δόση σε όλο τον πληθυσμό. Σε αυτή την περίπτωση, ο εμβολιασμός θα γίνει πάλι με κριτήριο το χρονικό διάστημα που έγινε η τρίτη δόση και τα ηλικιακά κριτήρια», υποστηρίζει ο καθηγητής.

Πηγή: Τέταρτη δόση εμβολίου: Ανοίγει την Τετάρτη 13 Απριλίου η πλατφόρμα για τους πολίτες 70-79 ετών

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ