Συλλυπητήρια του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας για την απώλεια του Γιάννη Κυριόπουλου

Πρόσφατα Άρθρα

Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του ομότιμου καθηγητή Οικονομικών της Υγείας και πρώην κοσμήτορα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), Γιάννη Κυριόπουλου, και τα θερμότατα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του.

Ο υπήρξε ένας εξέχων επιστήμονας με σπουδαία προσφορά στην Ακαδημαϊκή και τη Δημόσια Υγεία. Πάνω από όλα, όμως, υπήρξε ένας υπέροχος άνθρωπος και οικογενειάρχης.

Το του συνδέθηκε με τα Οικονομικά της Υγείας, τις Πολιτικές Υγείας και την Κοινωνική Πολιτική και Ασφάλιση. Είχε διατελέσει Σύμβουλος των Ελληνικών Κυβερνήσεων, Έκτακτος Σύμβουλος στην Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, Έκτακτος Σύμβουλος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και μέλος σε διεθνείς οργανισμούς δημόσιας υγείας και διοίκησης υπηρεσιών υγείας.

Ήταν συγγραφέας βιβλίων, είχε δημοσιεύσει άρθρα και μελέτες σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, είχε συμβάλει ως κύριος ή συνεργαζόμενος ερευνητής στην εκπόνηση μελετών για το και ιδιωτικό τομέα υγείας.

Ήταν μέλος επιστημονικών οργανώσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αξιολογητής διεθνών επιστημονικών περιοδικών και είχε δώσει διαλέξεις σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια. Τέλος, είχε λάβει τιμητικές διακρίσεις από διεθνείς οργανισμούς και πανεπιστήμια.

Ο του ΣΦΕΕ, κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, σημείωσε σχετικά: «Ο ήταν ένας εξαίρετος επιστήμονας, υψηλού ακαδημαϊκού ήθους και κύρους.

Επιτέλεσε τεράστιο έργο, πρωτοστατώντας στη χάραξη πολιτικών υγείας, μέσα από τη συνεχή κοινωνική, επιστημονική και ακαδημαϊκή του παρουσία, το διδακτικό και το ερευνητικό του έργο, το ήθος, την αξιοπρέπεια και την εργατικότητά του.

Η απουσία του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στην επιστήμη και το χώρο της Δημόσιας Υγείας. Θερμά στην οικογένειά του».

Πηγή: Συλλυπητήρια του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας για την απώλεια του Γιάννη Κυριόπουλου

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ