Στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την Ουκρανία συμμετείχε η Ελλάδα

Αξίζει να διαβάσετε

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την ανθρωπιστική κατάσταση στην συμμετείχε η Ελλάδα, δια της Μονίμου Αντιπροσώπου Μαρίας Θεοφίλη.

Η Ελλάδα συμμετείχε, δια της Μονίμου Αντιπροσώπου Μαρίας Θεοφίλη, στην έκτακτη κλειστή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του για την ανθρωπιστική κατάσταση στην που έλαβε χώρα πριν από λίγες ημέρες.

Σημειώνεται ότι αρκετά Κράτη Μέλη της ΕΕ είχαν ζητήσει τη συμμετοχή τους στην εν λόγω συνεδρίαση, αλλά τελικά πέρα από την Ελλάδα μόνο η Γερμανία, η Πολωνία και η έγιναν δεκτές (πέρα από τη Γαλλία που είναι μόνιμο μέλος).

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η ανωτέρω εξέλιξη οφείλεται στην της Προεδρεύουσας χώρας του Συμβουλίου Ασφαλείας Γκαμπόν, με την οποία οι διμερείς σχέσεις έχουν αναπτυχθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες και ιδιαίτερα μετά τις τρεις συναντήσεις του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια με τον Γκαμπονέζο ομόλογό του.

Κατά τη συζήτηση, η Ελληνίδα Μόνιμη Αντιπρόσωπος αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών στο Κίεβο, στην σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στην προστασία της Ελληνικής κοινότητας στην Ουκρανία, στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Οδησσού, καθώς και στην πρόταση για συμμετοχή στην ανοικοδόμηση της Μαριούπολης.

Τέλος, τόνισε ότι η Ελλάδα συνεισφέρει στη μεταφορά των σιτηρών από την , καθώς και στη διανομή τους στην Αφρική μέσω της συνεισφοράς στην αποκατάσταση των εγκαταστάσεων Αφρικανικών λιμανιών.

Σημειώνεται εν προκειμένω ότι η Ελλάδα χρηματοδοτεί την ανοικοδόμηση του λιμανιού της Βεγγάζης, πρόγραμμα του World Food Programme.

Διαβάστε ακόμα:

Βλαντιμίρ Πούτιν: Η Δύση πυροδότησε τον πόλεμο στην

Προς επιβολή κυρώσεων και στα ρωσικά μέταλλα

Ουκρανία: Αισιοδοξία στον για τη στις σιτηρών

Πηγή: Στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την Ουκρανία συμμετείχε η Ελλάδα

- Advertisement -

Πρόσφατα Νέα

- Advertisement -

Σχετικά άρθρα