Σταϊκούρας στο συνέδριο ιχθυοκαλλιέργειας: Θα χρηματοδοτήσουμε νέα επενδυτικά σχέδια 

Πρόσφατα Άρθρα

Την υποβολή νέων επενδυτικών σχεδίων για την της ιχθυοκαλλιέργειας στη χώρα μας ζήτησε από τους φορείς και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο ο Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας ώστε να χρηματοδοτηθούν μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης,των τραπεζών αλλά και του ΕΣΠΑ.

Μιλώντας στο συνέδριο ιχθυοκαλλιέργειας ο Οικονομικών χαρακτήρισε τον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας ως έναν από τους πιό δυναμικά αναπτυσσόμενους κλάδους στον πρωτογενή τομέα καθώς παρουσιάζει έντονα εξαγωγικό χαρακτήρα…

“Για να γίνει όμως πράξη η περαιτέρω του κλάδου της ιχθυοκαλλιέργειας,ανέφερε ο κ.Σταικούρας απαιτούνται βιώσιμα επενδυτικά σχέδια, τα οποία θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στη χρηματοδότηση.

Χρηματοδότηση, η οποία μπορεί να διασφαλιστεί μέσα από:

1ον. και Ανθεκτικότητας

Στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αναμένεται να ξεκινήσει τους επόμενους μήνες η υλοποίηση δράσης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για στον τομέα της υδατοκαλλιέργειας.

2ον. Τραπεζικό Σύστημα

Ως Κυβέρνηση, έχουμε στηρίξει έμπρακτα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας, μέσα από τη μείωση των «κόκκινων» δανείων, την των καταθέσεων και τη μείωση του κόστους δανεισμού τους.

Οφείλουν, να προχωρήσουν σε ακόμη πιο γενναία πιστωτική επέκταση.

3ον. 2021-2027

455 εκατ. ευρώ μπορούν να διατεθούν μέσω του νέου Ευρωπαϊκού Ταμείου Θάλασσας, Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας (ΕΤΘΑΥ), το οποίο στηρίζει ιδιαίτερα τους νέους και προωθεί τη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια. “

Θάνος Πασχάλης

Πηγή: Σταϊκούρας στο συνέδριο ιχθυοκαλλιέργειας: Θα χρηματοδοτήσουμε νέα επενδυτικά σχέδια 

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ