Σταμάτης Κόκοτας: Οι δυο γάμοι και το ιλιγγιώδες ποσό για να ξυρίσει τις φαβορίτες

Αξίζει να διαβάσετε

Ο σπουδαίος ερμηνευτής νοσηλευόταν στο Ασκληπείο από τις 19 Σεπτεμβρίου, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε επιδείνωση και άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 85 ετών.

63381e2638cda

Ποιος ήταν ο Σταμάτης Κόκοτας

Ο Σταμάτης Κόκοτας ήταν ένας από τους τελευταίους σερ της πίστας, ένας μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής, με τα τραγούδια του να ακούγονται μέχρι και σήμερα και να περνάνε από γενιά σε γενιά.

Ο σπουδαίος λαϊκός ερμηνευτής είχε γεννηθεί στην Αθήνα, στις 23 Μαρτίου του 1937. Ο πατέρας του ήταν γιατρός αλλά τον έχασε όσο ήταν ακόμα μικρό παιδί. Έτσι, μεγάλωσε με την μητέρα του και τα αδέρφια του (τρία αγόρια, τρία κορίτσια).

Στα 15 του τού έκαναν δώρο μία κιθάρα και τότε κατάλαβε ότι θέλει να ασχοληθεί με τη μουσική. Στα ’60s πήγε στην εκπομπή νέα ταλέντα της κρατικής τηλεόρασης μαζί με δύο φίλους του και παρουσίασαν το τρίο Μπραζίλ. Ο Σταμάτης Κόκοτας ξεχώρισε αμέσως, όμως η οικογένειά του τον έστειλε στο Παρίσι για σπουδές.

Ο Σταμάτης Κόκοτας με τον Σταύρο Ξαρχάκο

Ο Σταμάτης Κόκοτας με τον Σταύρο Ξαρχάκο

Τότε ξεκίνησε να εμφανίζεται σε νυχτερινά κέντρα. Η γνωριμία του με τον Σταύρο Ξαρχάκο ήταν καταλυτική. Κατάλαβε πως πρόκειται για μια σπουδαία φωνή, τον έπεισε να επιστρέψει στην Ελλάδα και κάπως έτσι ξεκίνησε η πορεία του προς την κορυφή.

Κατά τη διάρκεια της πορείας του συνεργάστηκε με τους πιο σημαντικούς συνθέτες της εποχής του, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Αντώνης Κατινάρης και ο Χάρης Λυμπερόπουλος.

Τις δεκαετίες του 1960 και 1970 ο Σταμάτης Κόκοτας είχε σημαντική δισκογραφική παρουσία, με τις πωλήσεις του να ξεπερνούν τις 100.000 κάθε φορά που κυκλοφορούσε ένα τραγούδι του.

Η δισκογραφία του Σταμάτη Κόκοτα:

1966 – Ένα μεσημέρι (μουσική Σταύρος Ξαρχάκος)

1967 – Όνειρο απατηλό

1968 – Κόκοτας

1968 – Κάποιο Καλοκαίρι (μουσική Δήμος Μούτσης)

1968 – Επιλογή

1968 – Χρώματα (μουσική Σταύρος Ξαρχάκος)

1969 – Ένα Χαμόγελο (μουσική Δήμος Μούτσης)

1969 – Κόσμε Αγάπη Μου (μουσική Σταύρος Ξαρχάκος)

1969 – Μαζί με τον Σταμάτη

1970 – Ξαρχάκος + Κόκοτας (μουσική Σταύρος Ξαρχάκος)

1971 – Χαλάλι σου ζωή (μουσική Λυκούργος Μαρκέας)

1971 – Σταμάτης Κόκοτας

1972 – Μικρές ώρες (μουσική Γιώργος Κατσαρός)

1972 – 4-5-3 (μουσική Γιώργος Χατζηνάσιος)

1972 – 12 Φύλλα της καρδιάς

1973 – Μέρες αγάπης (μουσική Γιάννης Σπανός)

1973 – Διαδρομή (μουσική Γιώργος Χατζηνάσιος)

1973 – Νο 4

1973 – Τα ωραία του Τσιτσάνη (μουσική Βασίλης Τσιτσάνης)

1973 – Παλιά μεράκια

1974 – Νο 5 – Εγώ και ο έρωτας

1974 – Συναναστροφές (μουσική Αντώνης Κατινάρης)

1975 – Μια ζωγραφιά (μουσική Χάρης Λυμπερόπουλος)

1975 – Θα συναντηθούμε (μουσική Βαγγέλης Πιτσιλαδής)

1977 – Τελευταία νύχτα (μουσική Απόστολος Καλδάρας)

1978 – Θα σου χρωστώ (μουσική Γιώργος Χατζηνάσιος)

1979 – Με αγάπη Σταμάτης

1980 – Το διάταγμα… και άλλα (μουσική Γιώργος Ζαμπέτας)

1980 – Ο Σταμάτης Κόκοτας τραγούδα για όλους Απόστολο Καλδάρα

1983 – Για πάντα

1984 – Καρδιά παραπονιάρα

1985 – Τσιτσάνης-Θεοδωράκης-Κόκοτας– Ανέκδοτα τραγούδια

1987 – Κάθε τραγούδι μου για σένα

1988 – Ένας καλεσμένος

1989 – Ευτυχώς υπάρχουν και τα όνειρα

1990 – Θα μείνει η αγάπη μας

1993 – Οι διπλοπενιές

1994 – Για σας τα διάλεξα

2002 – Αυτά που ήθελα να πω

2002 – Μια ζωή…(μουσική Ανδρέας Καραγιαννόπουλος)

2003 – Τραγουδά Βασίλη Τσιτσάνη

2003 – Τραγουδά Γιώργο Μητσάκη

2019- Όλα για μένα είσαι εσύ


Οι δυο γάμοι και τα τρία παιδιά

Ο Σταμάτης Κόκοτας ντύθηκε γαμπρός δύο φορές. Από τον πρώτο του γάμο απέκτησε δύο παιδιά, τον δημοφιλή τραγουδιστή, Δημήτρη και την Έλλη ενώ με τη δεύτερη σύζυγό του απέκτησε άλλη μια κόρη, τη Μαριάννα.

O Σταμάτης Κόκοτας με τα παιδιά του Δημήτρη και Μαριάννα

O Σταμάτης Κόκοτας με τα παιδιά του Δημήτρη και Μαριάννα

«Έζησα μεγάλους έρωτες, μικρούς έρωτες, έρωτες της μιας βραδιάς. Οι μεγάλοι έρωτες, δυστυχώς, συνήθως δεν κρατάνε πολλά χρόνια. Κάποια στιγμή, κάτι θα γίνει, κάτι θα βρεθεί, κάποιος θα δυσανασχετήσει, κάπου θα στενοχωρηθείς. Αυτή, όμως, είναι η ζωή. Κι όπως μου έλεγαν κι οι φίλοι μου οι Γάλλοι, «τη ζωή πρέπει να την παίρνεις όπως πάει». Ωστόσο, εκείνο που πρέπει να ξέρει ένας άντρας δεν είναι πόσες γυναίκες θα αγαπήσει αλλά πόσες θα σεβαστεί και πόσες θα προφυλάξει» είχε εξομολογηθεί ο ίδιος σε συνέντευξή του στη lifo.

Ο Σταμάτης Κοκοτας με τον γιο του, Δημήτρη και υη νύφη του Κατερίνα

Ο Σταμάτης Κόκοτας με τον γιο του, Δημήτρη και τη νύφη του, Κατερίνα

To 1972 ο έρωτας του χτύπησε και πάλι την πόρτα. Γνώρισε τη δεύτερη σύζυγό του Εύα. Απέκτησαν μαζί μία κόρη, τη Μαριάννα και παρέμειναν μαζί ως το τέλος της ζωής του.

Το ιλιγγιώδες ποσό για να ξυρίσει τις φαβορίτες του

Σήμα κατατεθέν του Σταμάτη Κόκοτα ήταν οι μακριές του φαβορίτες. Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Τhe 2Night Show» είχε πει πως γνωστή εταιρεία με ξυραφάκια του είχε προφέρει ένα ιλιγγιώδες ποσό για να τις ξυρίσει κι εκείνος αρνήθηκε.

Πέθανε ο Σταμάτης Κόκοτας

«Οι φαβορίτες μου είναι το σήμα κατατεθέν μου. Ένας που θέλει να κάνει διαφήμιση για ένα ξυραφάκι, τα 50 εκατ. δεν είναι τίποτα για να ξυρίσω τις φαβορίτες μου, αλλά εμένα δε με ενδιαφέρει. Τον έστειλα από εκεί που ήρθε. Μία πρόταση μου έκαναν δεν πήρα κάτι. Έδωσε πολλά λεφτά. 50.000.000 δραχμές τότε. Με τα λεφτά αυτά έπαιρνες τη μισή Αθήνα. Αυτές οι προτάσεις είναι για κάτι άλλους, όχι για μένα» είχε πει ο τραγουδιστής.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.

Οι φωτογραφίες και το κείμενο αναδημοσιεύονται κατόπιν σχετικής άδειας του μέσου.

Πηγή: Σταμάτης Κόκοτας: Οι δυο γάμοι και το ιλιγγιώδες ποσό για να ξυρίσει τις φαβορίτες

- Advertisement -

Πρόσφατα Νέα

- Advertisement -

Σχετικά άρθρα