Σε ποιες χώρες είναι καλύτερο να αποσυρθείς ως συνταξιούχος

Αξίζει να διαβάσετε

ezgif 3 32e85870b4.gif633191e7dea86

Η , η Ελβετία και η Ισλανδία είναι οι τρεις χώρες που αξίζει κάποιος να γεράσει. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τον Δείκτη Συνταξιοδότησης της επενδυτικής τράπεζας Natixis, που αξιολόγησε 44 χώρες και εξέτασε παράγοντες όπως η υγεία (προσδόκιμο ζωής, κατά κεφαλήν δαπάνες υγείας), τη σύνταξη (πληθωρισμός, επιτόκια, φορολογικές πιέσεις, διακυβέρνηση), την ποιότητα ζωής (ευτυχία, ποιότητα αέρα, νερό, βιοποικιλότητα, περιβαλλοντικοί παράγοντες) και την υλική ευημερία (κατά κεφαλήν εισόδημα) στην τρίτη ηλικία.

Με βάση αυτόν τον δείκτη, η Ελλάδα βρίσκεται μια ανάσα πριν από το τέλος στην 40ή , μπροστά από την Τουρκία, την Κολομβία, τη Βραζιλία και την Ινδία.

Σε καλύτερη από την Ελλάδα βρίσκονται χώρες όπως οι Κίνα, Ρωσία, Μεξικό, Χιλή, Λιθουανία, Ουγγαρία, κ.ά., με όλες τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου να βρίσκονται σε πολύ καλύτερη από την Ελλάδα. Παραδείγματος χάριν η βρίσκεται στην 23η θέση -πάνω από τη Γαλλία-, η Πορτογαλία στην 28η θέση, η στην 29η, η Ιταλία στην 31η και η Ισπανία στην 38η.

Αν και οι επιδόσεις της χώρας για την τρίτη ηλικία είναι απογοητευτικές, σε επιμέρους δείκτες όπως είναι η υγεία και ποιότητα ζωής βαθμολογείται με 72% και 63% αντίστοιχα. Με τη χειρότερη επίδοση να καταγράφεται στον δείκτη ευημερίας 15%.

Πηγή: Euro2day.gr

Webp.net gifmaker.gif633191e87c584

Πηγή: Σε ποιες χώρες είναι καλύτερο να αποσυρθείς ως συνταξιούχος

- Advertisement -

Πρόσφατα Νέα

- Advertisement -

Σχετικά άρθρα