Ρόδος: Προφυλακιστέοι πατέρας και γιος για τη δολοφονία του 46χρονου εργολάβου

Αξίζει να διαβάσετε

Τι υποστήριξαν οι δύο κατηγορούμενοι στις απολογίες τους – Συλλυπήθηκε την οικογένεια του θύματος ο 53χρονος καθ’ ομολογία δράστης

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους, με ομόφωνη απόφαση της ανακρίτριας και της εισαγγελέως, ο 53χρονος ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στο Φαληράκι Ρόδου και ο γιος του, που κατηγορούνται για εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία, του 46χρονου εργολάβου οικοδομών, Τζάνη Τοπάλυ, πατέρα τριών ανήλικων παιδιών.

Και οι δύο κατηγορούμενοι, απολογούμενοι παρουσία των συνηγόρων τους κ.κ. Ακη και Δημήτρη Δημητριάδη και Δημήτρη Βερβέρη, ισχυρίστηκαν όπως αναφέρει η dimokratiki.gr, ότι ο θάνατος του 46χρονου οφείλεται σε κατά τη διάρκεια συμπλοκής, υποστηρίζοντας ότι επήλθε προφανώς από την πτώση του στο έδαφος, ενώ είχε αναισθητοποιηθεί με σχοινί στον λαιμό του. Υποστήριξαν ακόμα, ότι δεν έχει καμία υπαιτιότητα για αυτό ο 20χρονος. Ο 53χρονος εξάλλου σχολίασε διεξοδικώς την του ιατροδικαστή.

Ο 53χρονος απολογούμενος εισαγωγικά εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντος. Αναφέρθηκε στην οικογενειακή του κατάσταση, επεσήμανε ότι είναι θρήσκος και ότι επισκέπτεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα το Άγιο Όρος και ότι ουδέποτε έχει κατηγορηθεί για κάποια αξιόποινη πράξη. Για τις σχέσεις του με το 46χρονο θύμα επανέλαβε, ότι τον γνώρισε ως εργολάβο οικοδομών και συνεργάστηκαν αρκετές φορές, καθώς ήταν συνεπής και καλός στη δουλειά του. Η μια του κόρη είναι συμμαθήτρια της κόρης του 46χρονου και αρκετές φορές την είχε παραλάβει από το σχολείο, ενώ όπως είπε, πολλές φορές έχει καθίσει για φαγητό μαζί τους.

Όπως είπε, το 2019 ο 46χρονος ανέλαβε και πραγματοποίησε εργασίες επισκευών στα δωμάτια που διατηρεί, για τις οποίες συμφώνησαν να του καταβάλει συνολικά το ποσό των 100.000 ευρώ σε δόσεις, υπογράφοντας μάλιστα και σχετική συμφωνία, ενώ του έδωσε και προκαταβολή ύψους 25.000 ευρώ. Λόγω της πανδημίας που έπληξε και τον κλάδο του τουρισμού τα έτη 2020 και 2021, η δουλειά δεν εξελίχθηκε καλά και δεν μπόρεσε να τον αποπληρώσει πλήρως, αλλά έδινε ό,τι μπορούσε.

Το έτος 2022 όμως που η δουλειά επανήλθε στα επίπεδα της προ-κορονοϊού εποχής, όπως είπε, εξόφλησε πλήρως το χρέος με μερικότερες καταβολές τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, καταβάλλοντάς του συνολικά 124.152 ευρώ. Ισχυρίστηκε, ότι πέραν του οφειλόμενου κεφαλαίου, κατέβαλε και ποσό για τόκους και για τη συμφωνηθείσα ποινική ρήτρα. Πρόσθεσε, ότι για κάθε ποσό που εισέπραττε, υπέγραφε ο ίδιος και όπως διατείνεται, ήταν ολοσχερώς εξοφλημένος.

Μάλιστα, η επαγγελματική τους συνεργασία εξελισσόταν, δεδομένου ότι είχαν έλθει σε για να αναλάβει και την κατασκευή μιας εξωτερικής πισίνας στην επιχείρηση, έργο που είχε προγραμματίσει με σκοπό την αναβάθμιση των δωματίων. Για την εκτέλεση δε των συναφών εργασιών ο ίδιος, όπως υποστήριξε, είχε υπογράψει σχετική υπεύθυνη δήλωση, στην οποία του ζητούσε την καταβολή προκαταβολής ύψους 30%, προκειμένου να ξεκινήσει τις εργασίες. Για την επίμαχη ημέρα της 28ης Αυγούστου 2022, υποστήριξε ότι το θύμα τον καλούσε από νωρίς, προκειμένου να υπογράψουν υπεύθυνες δηλώσεις σχετικά με το έργο και να πάρει και κάποια ως προκαταβολή, αφού υπογράψουν.

Πηγή: Ρόδος: Προφυλακιστέοι πατέρας και γιος για τη δολοφονία του 46χρονου εργολάβου

- Advertisement -

Πρόσφατα Νέα

- Advertisement -

Σχετικά άρθρα