Ρωσία: Ο Μεντβέντεφ απειλεί με επιθέσεις κατά μελών του ΝΑΤΟ

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ / Φωτογραφία: Ekaterina Shtukina, Sputnik Pool Photo via AP

Απειλές για επιθέσεις κατά κρατών μελών του ΝΑΤΟ εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Στρατιωτικές δυνάμεις και υποδομές σε χώρες, που βρίσκονται επισήμως σε πόλεμο με τη Ρωσία ή είναι σύμμαχοι του εχθρού αποτελούν νόμιμους στόχους επιθέσεων», έγραψε ο Μεντβέντεφ, νυν αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, στο κανάλι του στο Telegram.

Και μεταξύ αυτών ο 57χρονος σύμμαχος του Βλαντίμιρ Πούτιν περιλαμβάνει και το ΝΑΤΟ. «Οι ηγέτες των κρατών μελών του ΝΑΤΟ υποστηρίζουν ομόφωνα ότι οι χώρες τους κι ολόκληρη η Συμμαχία δεν πολεμούν κατά της Ρωσίας. Όμως όλοι αντιλαμβάνονται ότι τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ πέρα από την πολιτική ηγεσία και τις στρατιωτικές δυνάμεις του αντιπάλου και την τεχνολογία του, νόμιμοι στόχοι επιθέσεων είναι και στρατιωτικές και πολιτικές υποδομές, όπως γέφυρες και τα δίκτυα ενέργειας. Τα σχόλιά του έγιναν την ώρα που οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας παρέλυαν για άλλη μια φορά το δίκτυο παροχής ρεύματος της Ουκρανίας με μαζικές επιθέσεις με πυραύλους.

Ο Μεντβέντεφ κατηγόρησε το ΝΑΤΟ ότι έχει κηρύξει εδώ και καιρό «υβριδικό πόλεμο» στη Ρωσία χαρακτηρίζοντας επίθεση στη χώρα του τις παραδόσεις οπλικών συστημάτων και πυρομαχικών στην Ουκρανία, εναντίον της οποίας η Μόσχα διεξάγει τον επιθετικό της πόλεμο από τον Φεβρουάριο. Ο Μεντβέντεφ είχε ήδη προσπαθήσει να προκαλέσει με παρόμοιες απειλές στο παρελθόν.

====================================

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ