Πόσο πιθανό είναι τελικά να μείνεις έγκυος αν κάνεις σεξ με περίοδο

Πρόσφατα Άρθρα

                 Αν και οι πιθανότητες είναι λιγότερες, υπάρχει ακόμα περίπτωση να μείνετε έγκυος αν κάνετε σεξ χωρίς προφυλάξεις κατά την περίοδό σας.                 
Στα αναπαραγωγικά σου χρόνια, θα σου έρθει η περίοδος περίπου μια φορά τον μήνα. Δεν υπάρχει κάποιος λόγος να αποφύγετε τη σεξουαλική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της περιόδου σας.

Αν και μπορεί να «λερωθείς», είναι ασφαλές. Μάλιστα, το σεξ με περίοδο μπορεί να προσφέρει μερικά οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της ανακούφισης από τις κράμπες της εμμήνου ρύσεως.

Μπορείς να μείνεις έγκυος;

Αν δε θες να μείνεις έγκυος, τότε πρέπει να χρησιμοποιήσεις προφυλακτικό ανεξάρτητα από το στάδιο της περιόδου που βρίσκεσαι. Ναι μεν οι πιθανότητες σύλληψης είναι χαμηλότερες κατά την περίοδο αλλά παραμένει πιθανό να μείνεις έγκυος.

Είναι πιο πιθανό να μείνεις έγκυος κατά την ωορρηξία, που συμβαίνει 14 μέρες πριν αρχίσει η έμμηνος ρύση. Ωστόσο, η διάρκεια κύκλου κάθε γυναίκας είναι διαφορετική και μπορεί να αλλάζεις μηνιαίως. Αν έχεις σύντομο εμμηνορρυσιακό κύκλο, ο να μείνεις έγκυος κατά την περίοδο είναι υψηλότερος.

Επίσης, λάβε υπόψιν σου ότι το σπέρμα μπορεί να μείνει ζωντανό στο οργανισμό σου ως και 7 μέρες. Επομένως, αν έχεις ένα κύκλο 22 ημερών και έχεις ωορρηξία σύντομα μετά την περίοδό σου, υπάρχει πιθανότητα να απελευθερώσεις ένα ωάριο ενώ το σπέρμα είναι ακόμα στην αναπαραγωγική σου οδό.

Γι αυτό το λόγο, διασφάλισε ότι ο σύντροφος σου φοράει ένα προφυλακτικό από λατέξ. Θα σε προστατεύσει από την εγκυμοσύνη και τα ΣΜΝ.

Μειονεκτήματα του σεξ με περίοδο

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα του σεξ με περίοδο είναι ότι μπορεί να λερωθείς. Το ρέει άφθονο και πέρα από το ότι θα λερώσει το κρεβάτι μπορεί να προκαλέσει άγχος και να αφαιρέσει μέρος της διασκέδασης.

Ένα ακόμη μειονέκτημα του σεξ με περίοδο είναι ο μετάδοσης σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων, όπως ή ηπατίτιδα. Αυτοί οι ιοί ζουν στο και μπορούν να διαδοθούν μέσω της επαφής με το μολυσμένο αίμα περιόδου. Η χρήση προφυλακτικών μπορεί να μειώσει το ρίσκο μετάδοσης η μόλυνσης ενός ΣΜΝ.

Αν σχεδιάζεις να κάνεις με περίοδο και φοράς ταμπόν, πρέπει να το αφαιρέσεις από πριν. Ένα ξεχασμένο ταμπόν μπορεί να χωθεί βαθιά στο κατά το σεξ, με συνέπεια να χρειαστείς να επισκεφτείς ένα γιατρό για την απομάκρυνσή του.

Διαβάστε στο News4Halth.gr ποια είναι τα οφέλη του σεξ με περίοδο

Πηγή: Πόσο πιθανό είναι τελικά να μείνεις έγκυος αν κάνεις σεξ με περίοδο

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ