Πόλεμος στην Ουκρανία – Προειδοποίηση Μεντβέντεφ: Η Ρωσία δεν έχει χρησιμοποιήσει ακόμη όπλα μαζικής καταστροφής

Αξίζει να διαβάσετε

Μήνυμα με σαφείς απειλές για την εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία ανάρτησε στα social media ο αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, την ώρα που οι ρωσικές δυνάμεις αποχωρούν από τη Χερσώνα και τα δεδομένα με τον πόλεμο στην περιοχή αλλάζουν. «Η Ρωσία, για προφανείς λόγους για όλους τους λογικούς ανθρώπους, δεν έχει χρησιμοποιήσει ακόμη όλο το οπλοστάσιό της πιθανών μέσων καταστροφής» ανέφερε μεταξύ άλλων στο μήνυμα – απάντηση στις δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών, Μπεν Ουάλας, περί «άλλης μίας ταπείνωσης» της Ρωσίας με την οπισθοχώρηση από τη Χερσώνα.

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Η στιγμή που Ρώσοι ανατινάζουν γέφυρα και «κόβουν στα δύο» τη Χερσώνα

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας ανέφερε πως η χώρα του «είναι αυτή που διαμορφώνει τη μελλοντική παγκόσμια τάξη πραγμάτων» ενώ ανέφερε ακόμη πως «διεξάγει μάχες, προσπαθώντας να σώσει τις ζωές όσων περισσότερων στρατιωτών και πολιτών μας είναι δυνατόν». «Η ρωσική ανακοίνωση αποχώρησης από τη Χερσώνα σηματοδοτεί μία ακόμη στρατηγική αποτυχία για αυτούς», αναφέρει ο Βρετανός υπουργός Αμυνας Μπεν Ουάλας σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, Σάββατο.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Μεντβέντεφ

«Στη ρουτίνα της δύσκολης καθημερινότητας και υπό την επιρροή πολύ δύσκολων στρατιωτικών αποφάσεων, τα αποτελέσματα αυτής της χρονιάς, εξαιρετικά σημαντικά για τη χώρα μας και όλους εμάς, άρχισαν να διαγράφονται. Θέλω να τα θυμίσω:

  • Θυμηθείτε ότι η Ρωσία σήμερα είναι αυτή που διαμορφώνει τη μελλοντική παγκόσμια τάξη πραγμάτων και όχι κράτη όπως η Βρετανία ή το σκοτεινό Κίεβο. Και αυτή η νέα ισότιμη παγκόσμια τάξη πραγμάτων θα οικοδομηθεί.
  • Θυμηθείτε ότι η Ρωσία πολεμά μόνη της το ΝΑΤΟ και τον δυτικό κόσμο. Επομένως, τυχόν παραλληλισμοί με το παρελθόν είναι εσφαλμένοι ή υπό συγκεκριμένους όρους. Εκτός από ένα πράγμα: μόνοι μας μπορούμε να καταστρέψουμε έναν ισχυρό εχθρό ή εχθρικές συμμαχίες.
  • Θυμηθείτε ότι η Ρωσία διεξάγει μάχες, προσπαθώντας να σώσει τις ζωές όσων περισσότερων στρατιωτών και πολιτών μας είναι δυνατόν. Οι εχθροί μας δεν υπολογίζουν τις ζωές των στρατιωτών και των πολιτών τους. Και εκεί έγκειται η μεγάλη ηθική μας διαφορά μαζί τους.
  • Θυμηθείτε ότι η Ρωσία, για προφανείς λόγους για όλους τους λογικούς ανθρώπους, δεν έχει χρησιμοποιήσει ακόμη όλο το οπλοστάσιό της πιθανών μέσων καταστροφής. Και δεν χτύπησε καθόλου πιθανούς εχθρικούς στόχους που βρίσκονται σε οικισμούς. Και όχι μόνο λόγω της εγγενούς ανθρώπινης καλοσύνης μας. Όλα έχουν την ώρα τους.

Και τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό. Μόνο η πιο στενή ενότητα, η καθημερινή σκληρή δουλειά και το υψηλότερο ηθικό μπορούν να εξασφαλίσουν τη νίκη της χώρας».

Πηγή: Πόλεμος στην Ουκρανία – Προειδοποίηση Μεντβέντεφ: Η Ρωσία δεν έχει χρησιμοποιήσει ακόμη όπλα μαζικής καταστροφής

- Advertisement -

Πρόσφατα Νέα

- Advertisement -

Σχετικά άρθρα