«Πυρ και μανία» η Άγκυρα με τις δηλώσεις Μητσοτάκη-Σολτς: Τι γράφει ο τουρκικός Τύπος

Αξίζει να διαβάσετε

                 «Σκανδαλώδεις συκοφαντίες». Με αυτή την έκφραση υποδέχθηκαν στην τις δηλώσεις Κυριάκου -Όλαφ Σολτς, μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών στην Αθήνα.                 
Οι αντιδράσεις ήταν έντονες και εκφράζονται -σε πρώτη φάση- από τον Τύπο στη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με την Χαμπέρ, «Ο Μητσοτάκης στόχευσε πάλι τον πρόεδρο Ερντογάν. Σκανδαλώδης συκοφαντία για την Τουρκία!»

Η Σαμπάχ αναφέρει ότι «η Ελλάδα επέστρεψε στις εργοστασιακές ρυθμίσεις! Ο Μητσοτάκης διαμαρτυρήθηκε ξανά για την Τουρκία: Υποστήριξη από τον Γερμανό Καγκελάριο».

Με τη σειρά της, η Μιλιέτ σημειώνει πως «η Ελλάδα παίζει με την φωτιά, τοποθετεί τα γερμανικά στα σύνορα με την Τουρκία. Ο Μητσοτάκης που συναντήθηκε με έβαλε στο στόχαστρο την Άγκυρα χωρίς να αναφέρει το όνομά της».

Τέλος, το Oda TV σχολιάζει ότι «ο Ρώσος έφυγε, ο ήρθε… Τα νέα όπλα της Ελλάδας είναι στα τουρκικά σύνορα. Ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι οχήματα μάχης Marder από τη θα αναπτυχθούν στα τουρκικά σύνορα».

«Τροφή» γι’ αυτό το ξέσπασμα των τουρκικών μέσων στάθηκαν οι τοποθετήσεις των ηγετών Ελλάδας-Γερμανίας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε ότι ο « δηλητηριάζει με ψέματα τον λαό του κατά της Ελλάδας» και πρόσθεσε ότι «τα ελληνικά νησιά δεν απειλούν κανέναν».

Από την πλευρά του ο Καγκελάριος υπογράμμισε με νόημα ότι η «αμφισβήτηση κυριαρχίας από εταίρο του ΝΑΤΟ δεν είναι αποδεκτή». Ξεκαθάρισε, δε, πως τα προβλήματα πρέπει να επιλυθούν στη βάση του διαλόγου και του Διεθνούς Δικαίου.

Πηγή: «Πυρ και μανία» η Άγκυρα με τις δηλώσεις Μητσοτάκη-Σολτς: Τι γράφει ο τουρκικός Τύπος

- Advertisement -

Πρόσφατα Νέα

- Advertisement -

Σχετικά άρθρα