Προσυνέδριο ΝΔ:-Γ. Γεωργαντάς: «Θα βγει κερδισμένος ο πρωτογενής τομέας» – Ποια μέτρα ανακοίνωσε

Πρόσφατα Άρθρα

Την πεποίθηση ότι ο πρωτογενής τομέας θα βγει κερδισμένος όταν ξεπεραστεί η που αντιμετωπίζει τώρα, εξέφρασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας στο προσυνέδριο της ΝΔ. Ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε ότι «ο πρωτογενής τομέας είναι ο μόνος τομέας στη χώρα που έχει λάβει ειδική ενίσχυση από την κυβέρνηση με στοχευμένες από εθνικούς πόρους» συμπληρώνοντας ότι «αναμένουμε το επόμενο διάστημα και ευρωπαϊκές δράσεις που θα βοηθήσουν πραγματικά την πολύ δύσκολη αυτή συγκυρία, η οποία κατά βάση έχει ως τους κτηνοτρόφους».

Ο κ. Γεωργαντάς, αναφερόμενος στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι, είπε ότι την ερχόμενη Δευτέρα καταβάλλονται 50 εκατ. ευρώ προκειμένου να μπορέσουν να βοηθηθούν, ενώ την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη θα καταβληθούν 101 εκατ. ευρώ από τις συνδεδεμένες ενισχύσεις που θα δίδονταν στο τέλος Μαΐου για το γάλα και για το βόειο κρέας.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων χαρακτήρισε «ραχοκοκαλιά» της περιφέρειας τον πρωτογενή τομέα, εξηγώντας ότι ευθύνη της κάθε κυβέρνησης είναι «να δημιουργήσει εκείνες τις υποδομές, αλλά και εκείνο το πλαίσιο, με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, έτσι ώστε ο μόχθος και ο κόπος του Έλληνα αγρότη πραγματικά με δίκαιο τρόπο, να του επιστρέψει αυτά που του αναλογούν» ενώ αναφέρθηκε σε μια σειρά έργων που θα εκσυγχρονίσουν τον πρωτογενή τομέα και σχετίζονται με τα αρδευτικά δίκτυα, τα φράγματα, αλλά και τις παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία.

«Μέσα σε όλη αυτή την κάνουμε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Στους αγρότες θα δώσει και το αίσθημα εκείνο της δίκαιης μεταχείρισης που πρέπει να έχει ο κάθε Έλληνας παραγωγός. Γιατί η προσοχή της κυβέρνησης δεν είναι απλά στον Έλληνα αγρότη, δεν είναι απλά στον Έλληνα κτηνοτρόφο, είναι ουσιαστικά σε αυτόν που παράγει, σε αυτόν που δημιουργεί πλούτο και αυτό το προϊόν της παραγωγής οφείλουμε ως κυβέρνηση να προστατεύσουμε από παράνομες ελληνοποιήσεις» ανέφερε ο κ. Γεωργαντάς.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Στύλιος, αναφέρθηκε στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, λέγοντας ότι έχει κατατεθεί το στρατηγικό σχέδιο για το 2023-2027 «όπου είμαστε η μοναδική χώρα της Ευρώπης που δεν είχαμε μειώσεις στον προϋπολογισμό» προσθέτοντας ότι «η με προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει διατηρήσει το ίδιο ποσό, 19,3 δισ. ευρώ για την επόμενη προγραμματική περίοδο και αυτό είναι μία μεγάλη επιτυχία».

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σίμος Κεδίκογλου, από το βήμα του προσυνεδρίου έκανε λόγο για ένα αγώνα που συνεχίζεται, συμπληρώνοντας ότι «θα τον δώσουμε μέχρι τέλους, για να στηρίξουμε αποτελεσματικά τον πρωτογενή τομέα». Ο κ. Κεδίκογλου είπε ότι ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στην εξασφάλιση της ομαλής ροής προμηθειών και τη θωράκιση «απέναντι σε ενδεχόμενα κρούσματα κερδοσκοπίας, με τη συνεχή καταγραφή αποθεμάτων αλλά και διαρκείς ελέγχους στην αγορά, σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης», ενώ πρόσθεσε ότι θεωρεί «ότι κερδοσκοπία σε καιρό πολέμου θυμίζει μαυραγορίτες της κατοχής και πρέπει να αντιμετωπίζεται».

Πηγή: Προσυνέδριο ΝΔ:-Γ. Γεωργαντάς: «Θα βγει κερδισμένος ο πρωτογενής τομέας» – Ποια μέτρα ανακοίνωσε

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ