«Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Πρόσφατα Άρθρα

Στις 26 και 27 Μαΐου το συμμετέχει στην πανελλήνια εκστρατεία που διοργανώνει το και Αθλητισμού με θέμα «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές».

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό με τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Α) Θεματικές περιηγήσεις από αρχαιολόγους του Μουσείου:

  • Την Πέμπτη 26 Μαΐου και ώρα 11:00- 12:00 στη Συλλογή Γλυπτών με θέμα «Φυτικός διάκοσμος ως παραπληρωματικό στη γλυπτική»,
  • Την Πέμπτη 26 Μαΐου και ώρα 13:00- 14:00 στις αίθουσες των Προϊστορικών Συλλογών του Μουσείου με θέμα «Φυσικό τοπίο και ερωτικοί υπαινιγμοί στην εικονογραφία της τέχνης του Προϊστορικού Αιγαίου» και
  • Την Παρασκευή 27 Μαΐου και ώρα 11:00- 12:00 στη Συλλογή Γλυπτών με θέμα «Απεικόνιση φυσικού τοπίου – αστικού τοπίου».

Β) για μαθητές:

Το πρωί της Παρασκευής 27 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί με τίτλο «Μυρίζει τριαντάφυλλο στο μυκηναϊκό παλάτι…» για μαθητές Α/Θμιας Εκπαίδευσης συνοδευόμενη από εικαστικό εργαστήριο. Η δράση αυτή θα περιλαμβάνει έρευνα στη Συλλογή Μυκηναϊκών Αρχαιοτήτων με τη βοήθεια των υπευθύνων αρχαιολόγων, παιχνίδι ρόλων και απτική επαφή με αντίγραφα. Τα θα εστιάσουν περισσότερο στις Πινακίδες Γραμμικής Β’ με τις συνταγές των μυκηναϊκών αρωμάτων. Θα μάθουν για τους αρωματοποιούς του μυκηναϊκού παλατιού και θα μυρίσουν το άρωμα τριαντάφυλλο που φτιάχτηκε στις μέρες μας με τα αρχαία μυστικά. Τέλος, με τη βοήθεια της εικαστικού του Μουσείου τα παιδιά εμπνευσμένα από τα εκθέματα θα φτιάξουν τα δικά τους έργα τέχνης που θα πάρουν μαζί τους.

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Ελεύθερη η είσοδος

Η είσοδος στο Μουσείο είναι ελεύθερη για την Πέμπτη 26 και Παρασκευή 27 Μαΐου στους που θα συμμετέχουν στις δράσεις. Για τη συμμετοχή στις ξεναγήσεις/περιηγήσεις κρίνεται απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Ημερομηνία έναρξης δηλώσεων: Δευτέρα 23 Μαΐου 2022, ώρες λειτουργίας Μουσείου.

Αριθμός συμμετεχόντων ανά δράση: 20.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 213 214 4889 και 213 214 4856

Δείτε όλες τις τελευταίες  από την και τον Κόσμο, στο 

Πηγή: «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ