Πούτιν: «Εξαιρετικά δύσκολη» η κατάσταση στις 4 προσαρτημένες περιοχές

Αξίζει να διαβάσετε

- Advertisement -
ΚΟΣΜΟΣ Σε μήνυμά του προς τις υπηρεσίας ασφαλείας της Ρωσίας, ο πρόεδρος της χώρας, Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε ακόμη μεγαλύτερη προσοχή στις τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας που έχει προσαρτήσει η Μόσχα καθώς η κατάσταση είναι «εξαιρετικά δύσκολη»

Reader symbol

Newsroom

blantimir-poutin
Βλαντίμιρ Πούτιν | Shutterstock
Ως «εξαιρετικά δύσκολη» χαρακτήρισε την κατάσταση στις επαρχίες της νότιας και ανατολικής Ουκρανίας, που έχει προσαρτήσει η Ρωσία, ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Σε μήνυμά του ο Ρώσος πρόεδρος προς τις υπηρεσίας ασφαλείας της χώρας, έκανε λόγο για ενέργειες των ξένων μυστικών υπηρεσιών, προδοσίες και δολιοφθορά στις τέσσερις περιοχές που προσάρτησε η Μόσχα αλλά δεν ελέγχει πλήρως.

Σύμφωνα με το Reuters ο Πούτιν ανέφερε στο συγκεκριμένο μήνυμα πως «Η κατάσταση στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ, του Λουχάνσκς όπως και στις επαρχίες Χερσώνα και Ζαπορίζια είναι εξαιρετικά δύσκολη» προσθέτοντας ότι «οι άνθρωποι που ζουν εκεί, Ρώσοι πολίτες, εξαρτώνται από τα μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας για την «προστασία τους». «Είναι απαραίτητο να καταστέλλουμε με σθεναρότητα τις ενέργειες των ξένων μυστικών υπηρεσιών και να εντοπίζουμε αποτελεσματικά τους προδότες, τους κατασκόπους και τους δολιοφθορείς», υπογράμμισε.

Ο Πούτιν διέταξε τις Ομοσπονδιακές Υπηρεσίες Ασφαλείας (FSB) να εντείνουν την επιτήρηση της ρωσικής κοινωνίας και των συνόρων της χώρας για την καταπολέμηση της «εμφάνισης νέων απειλών» από το εξωτερικό και των προδοτών στο εσωτερικό. 

- Advertisement -

Οι χώρες της Δύσης έχουν επιβάλει άνευ προηγουμένου κυρώσεις στη Ρωσία και το ρούβλι υποχώρησε σε χαμηλό άνω των επτά μηνών έναντι του δολαρίου την Τρίτη, αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε να περιορίσει τις τιμές του φυσικού αερίου.

Τον Σεπτέμβριο η Μόσχα ανακοίνωσε την προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών περιοχών – του Ντονέτσκ, του Λουχάνσκ, της Ζαπορίζια και της Χερσώνας- τις οποίες εν μέρει ελέγχει ο ρωσικός στρατός μετά τη διεξαγωγή «δημοψηφισμάτων». Ωστόσο τον Νοέμβριο η Ουκρανία ανακατέλαβε τη Χερσώνα, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, καταφέροντας πλήγμα στη Ρωσία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

όλα τα θέματα

- Advertisement -

Πηγή: Πούτιν: «Εξαιρετικά δύσκολη» η κατάσταση στις 4 προσαρτημένες περιοχές

- Advertisement -

Πρόσφατα Νέα

- Advertisement -

Σχετικά άρθρα