Πολλαπλή Σκλήρυνση: Σημαντική ανακάλυψη που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και σε θεραπεία

Πρόσφατα Άρθρα

Για ανακάλυψη – ορόσημο στην ιατρική κοινότητα κάνουν λόγο επιστήμονες που κατάφεραν να αντιστρέψουν τα συμπτώματα ασθενών με μεταμοσχεύοντας κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος που καταπολεμούν τη λοιμώδη μονοπυρήνωση.

Όπως αναφέρουν οι εφημερίδες «Daily Mail» και «Ιndependent», σε 24 με πολλαπλή σκλήρυνση, οι γιατροί εμφύτευσαν κύτταρα που στοχεύουν τον ιό EpsteinBarr που μπορεί να προκαλέσει τη λοιμώδη μονοπυρήνωση, κι αυτή με τη σειρά της να οδηγήσει στην εμφάνιση της πολλαπλής σκλήρυνσης.

Περίπου 20 είδαν βελτίωση στην κατάσταση της υγείας, όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές.

Η θεραπεία με Τ- λεμφοκύτταρα αναπτύχθηκε από την εταιρεία Atara Biotherapeutics του Σαν Φρανσίσκο και μπορεί να σηματοδοτεί μια νέα θεραπεία για την πολλαπλή σκλήρυνση, σχολιάζει η εφημερίδα «Daily Mail».

Οι αξονικές τομογραφίες εγκεφάλου έδειξαν ότι η εξέλιξη της νευροεκφυλιστικής πάθησης επιβραδύνθηκε ή ακόμη και αντιστράφηκε σε ορισμένους ασθενείς.

Οι επιστήμονες που διενήργησαν την έρευνα τόνισαν ωστόσο, ότι η μελέτη τους διεξήχθη σε μικρό δείγμα και γι’ αυτό θα πρέπει να υπάρχει συγκρατημένη . Τόνισαν επίσης ότι η πειραματική αυτή ανοσοθεραπεία αυτή θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά στην κατανόηση της πολλαπλής σκλήρυνσης από τους ειδικούς, η οποία, επί του παρόντος, είναι ανίατη και τα φάρμακα στοχεύουν στη διαχείριση των συμπτωμάτων της

Οι επιστήμονες δεν είναι ακόμη απολύτως σίγουροι για το τι προκαλεί την πολλαπλή σκλήρυνση από την οποία πάσχουν περίπου 130. άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο, 900.000 στις και 21.500 στην .

Πηγή: Πολλαπλή Σκλήρυνση: Σημαντική ανακάλυψη που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και σε θεραπεία

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ