Πλεύρης: Καταργείται η υποχρεωτική χρήση μάσκας από την 1η Ιουνίου – Πού διατηρείται

Πρόσφατα Άρθρα

Καταργείται από την 1η Ιουνίου η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης 18 Ιουνίου ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Η υποχρεωτικότητας της προστατευτικής μάσκας θα ισχύει έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Από την αναστολή εξαιρούνται υγειονομικές μονάδες και δομές φιλοξενίας ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (γηροκομεία, ιδρύματα κ.ά.) και τα αστικού τύπου μέσα μεταφοράς (μετρό, τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ).

Επιπλέον την ερχόμενη εβδομάδα η θα συνεδριάσει εκ νέου για τη χρήση μάσκας σε σχολεία και πλοία.

Ισχύει η σύσταση για χρήση μάσκας σε χώρους όπου παρατηρείται συγχρωτισμός.

Στους κλειστούς χώρους του εμπορίου η μάσκα θα είναι προαιρετική αλλά και για τα μέσα μεταφοράς που έχουν αριθμημένες θέσεις (αεροπλάνα, πλοία, και ΚΤΕΛ). Η του μέτρου αφορά και του εργαζόμενους σε αυτούς τους χώρους, ενώ η αναστολή χρήσης της μάσκας σημαίνει – όπως είπε ο κ. Πλεύρης – ότι δεν θα επιβάλλεται το διοικητικό πρόστιμο.

Όποιοι επιθυμούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τη θα μπορούν να το κάνουν και συστήνεται να γίνεται ιδίως από άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου αλλά και σε χώρους όπου ο κάθε πολίτης κρίνει ότι θα μπορούσε να υπάρξει διασπορά του ιού.

Νωρίτερα, η εισηγήθηκε την της υποχρεωτικότητας της μάσκας από την 1η Ιουνίου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, για τους περισσότερους εσωτερικούς χώρους.

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, εισηγήθηκε την της υποχρεωτικότητας της μάσκας από την 1η Ιουνίου μέχρις τις 15 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα οι μάσκες δεν θα είναι υποχρεωτικές σε αριθμημένες θέσεις στα μέσα μεταφοράς (αεροπλάνα, πλοία, και ΚΤΕΛ).

Το της μάσκας που παραμένει στα πλοία θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα, Την επόμενη εβδομάδα, θα συζητηθεί και η χρήση της μάσκας στα σχολεία, ενώ στο εμπόριο αίρεται η συγκεκριμένη υποχρέωση.

Αντίθετα, υποχρεωτικές παραμένουν σε όλες τις μονάδες υγείας και φροντίδας ηλικιωμένων, όπως και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Η χρήση μάσκας παραμένει ως σύσταση όπου χρησιμοποιείται σήμερα.

Πηγή: Πλεύρης: Καταργείται η υποχρεωτική χρήση μάσκας από την 1η Ιουνίου – Πού διατηρείται

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ