Παύλος Φύσσας: Επεισόδια με χημικά και μολότoφ κοντά στο σταθμό του Μετρό της Νίκαιας

Αξίζει να διαβάσετε

                 με χημικά, και χειροβομβίδες κρότου λάμψης σημειώνονται κοντά στον σταθμό του Μετρό στη Νίκαια. Είχε πραγματοποιηθεί στην περιοχή αντιφασιστική διαδήλωση μνήμης για την της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.                 
το βράδυ της Κυριακής στη Νίκαια, μετά το τέλος της πορείας στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, ο οποίος σαν σήμερα πριν 9 χρόνια δολοφονήθηκε από τον Χρυσαυγίτη, Γιώργο Ρουπακιά.

Νωρίτερα, διαδήλωση μπροστά στο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, όπου δολοφονήθηκε, πραγματοποίησαν μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων, με αφορμή την 9η από την 17 Σεπτεμβρίου του 2013 όπου ο μουσικός δέχτηκε τη φονική μαχαίρια στην καρδιά.

Από νωρίς το απόγευμα άτομα κάθε ηλικίας έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται στο σημείο όπου ο έπεσε νεκρός.

Με συνθήματα εναντίον του φασισμού και της Χρυσής Αυγής, τα μέλη των αντιφασιστικών και αριστερών οργανώσεων, συνδικάτα, φορείς, φοιτητές και συλλογικότητες ήρθαν και φέτος να αποτίσουν φόρο τιμής στο αδικοχαμένο μουσικό.

«Ημέρα μνήμης, εννέα χρόνια. Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Όλα είναι εκεί όπως και στα 9 χρόνια», δήλωσε η μητέρα του Μάγδα Φύσσα, ενόψει και της δίκης σε δεύτερο βαθμό.

«Σε δεύτερο βαθμό η δίκη. Μεγάλη δίκη η οποία και αυτή θα είναι χρονοβόρα. Έχουμε έναν αγώνα μπροστά μας. Για εμάς σήμερα, οικογένειες, φίλοι, όσοι έχουν πονέσει, τίποτα δεν έχει αλλάξει, είναι ακριβώς το ίδιο. Είναι ακριβώς όπως την πρώτη μέρα. Αυτό που κάνουμε κάθε χρόνο τέτοια μέρα είναι να τιμούμε τον Παύλο, να τον σηκώνουμε στους ώμους μας και να τον πηγαίνουμε κάθε χρόνο στην τελευταία του κατοικία. Αυτό κάνουμε σήμερα. Δεν είναι θυσία, είναι δολοφονία. Τον δολοφόνησαν φασίστες. Οι φασίστες αυτής της χώρας που το σύστημα τους έβγαλε επάνω. Δεν θέλω να ακούω για θυσίες», πρόσθεσε.

5682330

5682342

5682323

5682384

Πηγή: Παύλος Φύσσας: Επεισόδια με χημικά και μολότoφ κοντά στο σταθμό του Μετρό της Νίκαιας

- Advertisement -

Πρόσφατα Νέα

- Advertisement -

Σχετικά άρθρα