16.1 C
Keratea
Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021

Πατούλης: Τα προβλήματα στα αντιπλημμυρικά έργα στο Φαληρικό Όρμο θα εκλείψουν σε τρεις μήνες

Πρόσφατα Άρθρα

Για την πορεία του έργου στο Φαληρικό όρμο αλλά και την διαδικασία αποκατάστασης του προβλήματος που προκλήθηκε χθες στην παλιά παραλιακή εξαιτίας της κακοκαιρίας, ενημερώθηκε κατά την επίσκεψή του στο σημείο, ο περιφερειάρχης Αττικής , συνοδευόμενος από τον διευθυντή Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, το αντιπλημμυρικό έργο στο δυτικό κανάλι (κατασκευάζεται στο πλαίσιο των έργων της Α΄ Φάσης του Φαληρικού Όρμου), παρέλαβε όλα τα όμβρια από την περιοχή του δήμου Μοσχάτου Ταύρου, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε στο ανατολικό τμήμα του εκτελούμενου έργου και οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί. Ωστόσο επισημάνθηκε ότι αυτά τα προβλήματα «θα εκλείψουν οριστικά σε περίπου 3 μήνες, με την ολοκλήρωση των έργων της Α΄Φάσης του Φαληρικού Όρμου, στην παραλιακή λεωφόρο. Με το έργο αυτό κατασκευάζονται υπερσύγχρονοι συλλεκτήρες απορροής και αποστραγγιστικό σύστημα, το οποίο θα διασφαλίσει στο ακέραιο την αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών, τις ζωές και τις περιουσίες των περιοίκων, κυρίως στους δήμους και Μοσχάτου – Ταύρου».

Σημειώθηκε επίσης, ότι το πρόβλημα προέκυψε από «υπερχείλιση στην περιοχή που έχουν γίνει οι νέες γραμμές του τραμ», λόγω του πολύ υψηλού όγκου των νερών που κατέβασε ο Ιλισός, παρότι υπάρχει αντλιοστάσιο το οποίο λειτουργεί μέχρι και τώρα, όπως υπάρχει και στην Εθνάρχου Μακαρίου.

Υπογραμμίστηκε επίσης ότι εάν δεν υπήρχαν τα συγκεκριμένα έργα ώστε να λειτουργήσουν ανασταλτικά, ως λεκάνη ανάσχεσης, πολύ μεγαλύτερος όγκος νερού θα είχε υπερχειλίσει στο χώρο. «Με την ολοκλήρωση εντός του προσεχούς τριμήνου και μέχρι τα τέλη του Νοεμβρίου και του ανατολικού τμήματος του αντιπλημμυρικού έργου, όλα αυτά τα προβλήματα θα εξαλειφθούν».

Αναφορικά με την αποκατάσταση του προβλήματος, ο περιφερειάρχης έδωσε σαφείς οδηγίες προκειμένου μέχρι το βράδυ να έχει απομακρυνθεί ο τεράστιος όγκος του νερού που βρίσκεται στην περιοχή, ενώ όπως ενημερώθηκε, αυτή τη στιγμή συνεχίζουν να λειτουργούν τα αντλιοστάσια ενισχυμένα με επιπλέον αντλίες που έχουν στείλει η Περιφέρεια, ο ανάδοχος, η και η πυροσβεστική προκειμένου να απομακρυνθούν τα νερά από το χαμηλό τμήμα της εισόδου.

Σε δηλώσεις που ακολούθησαν, ο κ. Πατούλης, αναφερόμενος στο έργο υπογράμμισε τη σημασία του για την οριστική αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής και των όμορων δήμων με την ολοκλήρωσή του στο τέλος του επόμενου τριμήνου, συμπληρώνοντας: «Για πρώτη φορά εκτελείται από την ένα ευρύ πρόγραμμα αντιπλημμυρικών έργων, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων ρεμάτων με προϋπολογισμό πάνω από 13 εκ. ευρώ και καθαρισμοί φρεατίων με προϋπολογισμό πάνω από 24 εκ. ευρώ. Η Περιφέρεια Αττικής, σε αντίθεση με τις προηγούμενες διοικήσεις που εκτελούσαν έργα στα χαρτιά, για πρώτη φορά υλοποιεί ένα μεγάλο πρόγραμμα αντιπλημμυρικής προστασίας, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ».

Τέλος, σχολιάζοντας τις αιτιάσεις του επικεφαλής του συνδυασμού της δημοτικής παράταξης « για Όλους» τόνισε: «Αυτά που λέει ο κ. Μπελαβίλας δεν ισχύουν! Δεν έχει καμία απολύτως σχέση ο με το έργο που εκτελούμε και σε καμία περίπτωση δεν έφραξαν με μπάζα οι εκροές. Ο όγκος του νερού που έπεσε ήταν πολύ μεγάλος και η αλήθεια είναι ότι αν δεν είχαμε προχωρήσει μια σειρά από έργα, το πρόβλημα θα ήταν τεράστιο με απρόβλεπτες συνέπειες».

Πηγή: Πατούλης: Τα προβλήματα στα αντιπλημμυρικά έργα στο Φαληρικό Όρμο θα εκλείψουν σε τρεις μήνες

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ