14.8 C
Keratea
Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021

Παρελάσεις 28 Οκτωβρίου: Με μάσκες, διάρκειας μιας ώρας και στη… σκιά του κορονοϊού

Πρόσφατα Άρθρα

Με για τους θεατές αλλά όχι και για τους παρελαύνοντες, διάρκειας 60 λεπτών, με αμιγώς στρατιωτικά αγήματα στη Θεσσαλονίκη και με τους μαθητές στη υπόλοιπη χώρα θα πραγματοποιηθούν εφέτος οι παρελάσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου σε όλη τη χώρα υπό τη σκιά της ανοδικής πορείας που καταγράφει η πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Κατά πληροφορίες, η φετινή παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου θα θυμίζει αυτή που έλαβε χώρα στην Αθήνα στην επέτειο της 25ης Μαρτίου, αλλά εκτός από την επίδειξη από ένα F-16 της ομάδας «Ζευς» θα γίνει και προσγείωση ενός αλεξιπτωτιστή ελευθέρας πτώσης με την ελληνική σημαία δεμένη στο πόδι του, μπροστά στην εξέδρα των επισήμων. Μάλιστα, την σημαία αυτή, θα την παραδώσει ο αλεξιπτωτιστής στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα . Επίσης, όλοι όσοι θα πάρουν μέρος στην παρέλαση θα είναι είτε εμβολιασμένοι και με τις δύο δόσεις, είτε αρνητικοί στα μοριακά τεστ.

Διευκρινίσεις από τα υπουργεία Εσωτερικών και Υγείας

Και επειδή στην αρχή της χθεσινής ημέρας υπήρξαν διάφορα… μπερδέματα σχετικά με το τι θα γίνει, πότε θα γίνει και κυρίως πώς θα γίνει, τα υπουργεία Εσωτερικών και Υγείας εξέδωσαν διευκρινίστηκες ανακοινώσεις για να μην υπάρχουν παρερμηνείες.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών αναφέρει συγκεκριμένα: «Αναφορικά με τη διεξαγωγή των παρελάσεων και των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 και επειδή διακινούνται ανυπόστατες φήμες περί μη διεξαγωγής των μαθητικών παρελάσεων, επισημαίνεται ότι συνεχίζουν να ισχύουν στο ακέραιο τα όσα προβλέπονται στη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που εξεδόθη στις 13 Οκτωβρίου 2021. Επομένως, οι μαθητικές παντού θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Διευκρινίζεται ότι η μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται παραδοσιακά στις 27 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιηθεί επίσης κανονικά. Στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης θα παρελάσουν μόνο στρατιωτικά τμήματα. Όλες οι θα έχουν μέγιστη χρονική διάρκεια 60 λεπτών. Σημειώνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού -19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας».

Διευκρινίσεις έδωσε το υπουργείο Υγείας αναφορικά με τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρηθούν στις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, τόπου επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός. Επομένως, την ώρα της παρέλασης, οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα, σε αντίθεση με τους παρελαύνοντες, για τους οποίους η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική αφού θα είναι στοιχισμένοι. Ωστόσο, όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση – εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση -να φορούν τις τους.

Οικονόμου: «Ναι» στην παρέλαση, «όχι» στα πισωγυρίσματα

Στο θέμα των παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης , τονίζοντας ότι θα γίνουν με όλα τα μέτρα προστασίας που επιτάσσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τόνισε ότι είναι εξόχως σημαντικό να μην γίνονται πισωγυρίσματα στην εικόνα που εκπέμπεται. «Είμαστε αντιμέτωποι με μία πανδημία, για την οποία ποτέ δεν μπορείς να είσαι απόλυτος», τόνισε ο κ. μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 σημειώνοντας ωστόσο ότι η κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι πως η οικονομία και η κοινωνία δεν μπορούν να ξανακλείσουν.Ο σημείωσε ότι με τους εκατομμύρια εμβολιασμένους αλλά και εκείνους που νόσησαν έχουμε φτάσει οι 2 στους 3 ενήλικες να είναι θωρακισμένοι έναντι βαριάς νόσησης.

Πηγή: Παρελάσεις 28 Οκτωβρίου: Με μάσκες, διάρκειας μιας ώρας και στη… σκιά του κορονοϊού

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ