Παναθηναϊκός: Προκηρύχθηκε νέα ΑΜΚ ύψους 9.5 εκατ. ευρώ – Καλύφθηκε η προηγούμενη των 5 εκατ. ευρώ

Αξίζει να διαβάσετε

- Advertisement -
Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2022, 18:19

Παναθηναϊκός: Προκηρύχθηκε νέα ΑΜΚ ύψους 9.5 εκατ. ευρώ - Καλύφθηκε η προηγούμενη των 5 εκατ. ευρώ

Η αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 5 εκατ. ευρώ που είχε προκηρύξει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός από τις 12 Μαΐου, «έκλεισε» στις αρχές της εβδομάδας κι όπως αναφέρουν οι πληροφορίες καλύφθηκε στο σύνολό της, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες χρηματοδότησης του ποδοσφαιρικού «τριφυλλιού» τους τελευταίους μήνες.

Την ίδια ώρα, το Δ.Σ. της ΠΑΕ συγκάλεσε έκτακτη Γενική Συνέλευση για την τελευταία μέρα του χρόνου (31/12) στα γραφεία της εταιρίας, με μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης την προκήρυξη νέας ΑΜΚ, αυτή τη φορά ύψους 9,5 εκατ. ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν -ως προς τη ρευστότητα- οι χρηματοοικονομικές ανάγκες της ΠΑΕ για τους επόμενους μήνες.

- Advertisement -

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, ήταν και η μεγαλύτερη που έχει προκηρύξει η «πράσινη» ΠΑΕ την τελευταία τετραετία, μετά από εκείνη στα τέλη του 2018, ύψους 10 εκατ. ευρώ, η οποία καλύφθηκε μερικώς και πιστοποιήθηκε στις 30 Ιανουαρίου 2019, στο ποσό των 4.505.132,40 ευρώ.

Αναλυτικά η πρόσκληση του Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός προς τους μετόχους:

«Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας και σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου και του Καταστατικού της Εταιρείας, καλούνται οι κ.κ. Μέτοχοι της Εταιρείας σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την 31η του μηνός Δεκεμβρίου 2022, ημέρα Σάββατο και ώρα 11.00 π.μ. στα γραφεία της Εταιρείας επί της Λεωφόρου Πεντέλης 13, Βριλήσσια, προς συζήτηση και λήψη αποφάσεως στο παρακάτω μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης:

- Advertisement -

1) Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας μέχρι του ποσού των 9.500.010 ευρώ με καταβολή μετρητών στον ειδικό λογαριασμό της εταιρείας ή εάν το ποσό δεν καταβληθεί στον ειδικό λογαριασμό, με κατάθεση οποιουδήποτε ποσού σε οποιοδήποτε λογαριασμό της εταιρείας που δαπανήθηκε για τους σκοπούς της εταιρείας και με συμψηφισμό χρέους της εταιρείας προς τον καταβάλλοντα εισφορά με έκδοση νέων μετοχών ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ. Αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 7 του Καταστατικού της Εταιρείας.

Κάθε μετοχή δίνει δικαίωμα μίας ψήφου. Σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό, οι κ.κ. Μέτοχοι καλούνται σε Επαναληπτική Γενική Συνέλευση, που θα λάβει χώρα την 7η Ιανουαρίου 2023, ημέρα Σάββατο και ώρα 11.00 π.μ. στην έδρα της εταιρείας και στα γραφεία της επί της Λεωφόρου Πεντέλης αρ. 13, Βριλήσσια, για συζήτηση και λήψη απόφασης επί του ιδίου ως άνω θέματος ημερήσιας διάταξης χωρίς δημοσίευση νεότερης πρόσκλησης.

Οι κ.κ. μέτοχοι που επιθυμούν να μετάσχουν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 31ης Δεκεμβρίου 2022 ή στην επαναληπτική συνεδρίαση αυτής στις 7 Ιανουαρίου 2023 οφείλουν να καταθέσουν τις μετοχές τους στο Ταμείο της Εταιρείας ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή σε οποιαδήποτε Τράπεζα στην Ελλάδα και να υποβάλουν τα αποδεικτικά έγγραφα κατάθεσης, καθώς και τα τυχόν έγγραφα νομιμοποίησης αντιπροσώπων στα γραφεία της Εταιρίας πέντε (5) τουλάχιστον μέρες πριν από την ημερομηνία συνεδρίασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης».

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2022, 18:27

- Advertisement -

Πηγή: Παναθηναϊκός: Προκηρύχθηκε νέα ΑΜΚ ύψους 9.5 εκατ. ευρώ – Καλύφθηκε η προηγούμενη των 5 εκατ. ευρώ

- Advertisement -

Πρόσφατα Νέα

Ξεκινά δυναμικά η χρονιά για τον «Ποδοσφαιρικό Αθλητικό Όμιλο Κορωπίου (ΑΟΚ) – 1903»

Ο Αντιπεριφεριάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης...
- Advertisement -

Σχετικά άρθρα