Ο Καντίροφ παραδέχεται πως σκοτώθηκαν 23 μαχητές του στη Χερσώνα

Αξίζει να διαβάσετε

Ραμζάν Καντίροφ

Η παραδοχή του κ. Καντίροφ είναι μάλλον ασυνήθιστη. Ο και οι φιλορώσοι αυτονομιστές σπανίως αναφέρονται στις απώλειές τους στην Ουκρανία αφότου ξέσπασε ο πόλεμος.

Ο ηγέτης της Τσετσενίας, ο Ραμζάν Καντίροφ, απόλυτα πιστός σύμμαχος του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, παραδέχθηκε χθες Πέμπτη ότι 23 από τους στρατιώτες του σκοτώθηκαν και άλλοι 58 τραυματίστηκαν σε του ουκρανικού πυροβολικού στη Χερσώνα (νότια) την Τρίτη.

Η παραδοχή του κ. Καντίροφ είναι μάλλον ασυνήθιστη. Ο και οι φιλορώσοι αυτονομιστές σπανίως αναφέρονται στις απώλειές τους στην Ουκρανία αφότου ξέσπασε ο πόλεμος, που το βάφτισε «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», την 24η Φεβρουαρίου.

Μέσω Telegram, ο ανέφερε πως μετά τα στη Χερσώνα «ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις διάσωσης» και έχει πλέον «τον οριστικό απολογισμό» της επίθεσης, που είναι «23 στρατιώτες νεκροί και 58 τραυματίες».

Ο ηγέτης της Τσετσενίας, κατά πλειονότητα μουσουλμανικής περιοχής της Ρωσικής Ομοσπονδίας, περιγράφει τον εαυτό του ως στρατιώτη του Βλαντίμιρ Πούτιν και διαβεβαιώνει πως έχει στείλει χιλιάδες πολεμιστές του στην Ουκρανία.

«Ναι, οι απώλειές μας (…) ήταν μεγάλες, όμως οι Τσετσένοι παίρνουν μέρος στον τζιχάντ (…) κι αν η μοίρα τους είναι να πέσουν στον ιερό πόλεμο, είναι τιμή και μεγάλη χαρά για κάθε αληθινό μουσουλμάνο», δήλωσε.

Είπε ακόμη πως οι τσετσενικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επιχείρηση αντιποίνων και σκότωσαν κάπου 70 ουκρανούς στρατιωτικούς.

αξιωματικοί έκαναν λόγο για 30 ως 100 και πλέον νεκρούς τσετσένους μαχητές στα του πυροβολικού εναντίον σχολείου όπου είχαν στρατοπεδεύσει.

Είναι αδύνατο να επαληθευτούν οι ανακοινώσεις των αντίπαλων πλευρών με ανεξάρτητο τρόπο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε τις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Πηγή: Ο Καντίροφ παραδέχεται πως σκοτώθηκαν 23 μαχητές του στη Χερσώνα

- Advertisement -

Πρόσφατα Νέα

- Advertisement -

Σχετικά άρθρα