Βομβαρδισμένο κτίριο στο Κίεβο της Ουκρανίας

Βομβαρδισμένο κτίριο στο Κίεβο της Ουκρανίας, μετά από ρωσική επίθεση / Φωτογραφία: AP Photo/Andrew Kravchenko

Η χώρα χρειάζεται άλλες 17.000 μεγάλες γεννήτριες για να βγάλει τον χειμώνα, μετά τις ρωσικές επιθέσεις στις υποδομές ενέργειας, δηλώνει ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Ντένις Σμίχαλ.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Ουκρανία εισήγαγαν περίπου μισό εκατομμύριο γεννήτριες όμως η χώρα χρειάζεται χιλιάδες ακόμη, μεγαλύτερες και ισχυρότερες, για να βγάλει τον χειμώνα, είπε σήμερα ο πρωθυπουργός Ντένις Σμίχαλ.

Η Ουκρανία αντιμετωπίζει συνεχείς διακοπές ρεύματος λόγω των ρωσικών επιθέσεων στις ενεργειακές υποδομές της από τον Οκτώβριο.

«Οι μικρομεσαίοι Ουκρανοί επιχειρηματίες προχώρησαν ήδη σε εισαγωγές 500.000 γεννητριών χαμηλής ισχύος. Αλλά για να βγάλουμε τον χειμώνα χρειαζόμαστε περίπου 17.000 μεγάλες, βιομηχανικού μεγέθους μονάδες παραγωγής ρεύματος», είπε ο Σμίχαλ στο υπουργικό συμβούλιο. «Ελπίζουμε ότι θα καλύψουμε ένα μέρος αυτών των αναγκών με τη βοήθεια των εταίρων μας», συμπλήρωσε.

Η εταιρεία Ukrenergo, η διαχειρίστρια του δικτύου, ανέφερε μετά τις σημερινές αεροπορικές επιδρομές ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να επισκευαστούν οι υποδομές, σε σύγκριση με προηγούμενες επιθέσεις και, κατά συνέπεια, θα καθυστερήσει η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ