Οι χώρες με τις περισσότερες τουριστικές κλίνες στην Ευρώπη, ποια η θέση της Ελλάδας

Αξίζει να διαβάσετε

                 Το 2021, σύμφωνα με την Eurostat, υπολογίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε διαθέσιμες συνολικά 28,1 εκατομμύρια κλίνες σε 597. τουριστικά καταλύματα - Ποια καταλαμβάνει η Ελλάδα σε αυτόν τον πίνακα                 
Η Ιταλία και η Γαλλία αντιπροσώπευαν λίγο περισσότερο από το ένα τρίτο της συνολικής διαθέσιμης δυναμικότητας, με 5,1 εκατομμύρια κλίνες η καθεμία. Τα εν λόγω κράτη μέλη ακολουθούσαν η Ισπανία (3,8 εκατομμύρια κλίνες, που αντιστοιχούν στο 13% του συνόλου) και η Γερμανία (3,5 εκατομμύρια- 12%).  H Ελλάδα είναι στην 8η θέση, με τις διαθέσιμες κλίνες να αντιστοιχούν στο 4% του συνόλου.

Σε σύγκριση με το 2020, το έτος έναρξης της πανδημίας COVID-19, ο των κλινών και ο αριθμός των καταλυμάτων παρέμειναν σταθεροί. Ωστόσο, σε σύγκριση με το 2019, ο αριθμός των κλινών το 2021 εξακολουθούσε να είναι -2% (28,8 εκατομμύρια) και ο αριθμός των εγκαταστάσεων ήταν ακόμη χαμηλότερος (-3%- σύνολο 617 953 εγκαταστάσεις).

Οι πληροφορίες αυτές προέρχονται από τα στοιχεία για τα τουριστικά καταλύματα που δημοσίευσε σήμερα η Eurostat. Το άρθρο παρουσιάζει μια χούφτα ευρήματα από το πιο λεπτομερές άρθρο του Statistics Explained σχετικά με τις στατιστικές για τον τουρισμό – ετήσια αποτελέσματα για τον τομέα των καταλυμάτων.

Τα κράτη μέλη «τροφοδοτούν» την τουριστική αγορά εντός της ΕΕ

Τα στοιχεία για το 2021 δείχνουν ότι τα τρία τέταρτα (75%) των 591 εκατομμυρίων διανυκτερεύσεων που πέρασαν διεθνείς επισκέπτες σε τουριστικά καταλύματα της ΕΕ ήταν από τουρίστες προερχόμενους από άλλα κράτη μέλη της ΕΕ, ενώ το 16% ήταν από τουρίστες προερχόμενους από άλλες ευρωπαϊκές χώρες (εκ των οποίων σχεδόν οι μισοί ήταν του Ηνωμένου Βασιλείου).

Tourism Accomodation bed places 2021

Σε σύγκριση με το 2019, υπήρξαν αλλαγές στην τμηματοποίηση της τουριστικής αγοράς που πιθανότατα οφείλονται στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

Το 2021, οι τουρίστες από τη Αμερική αντιπροσώπευαν το 4% των συνολικών διανυκτερεύσεων των διεθνών επισκεπτών σε τουριστικά καταλύματα της ΕΕ, ενώ οι επισκέπτες από την αντιπροσώπευαν το 2%, την Κεντρική και Νότια Αμερική το 1%, την Αφρική σχεδόν το 1% και την Ωκεανία το 0,2%.

Πηγή: Οι χώρες με τις περισσότερες τουριστικές κλίνες στην Ευρώπη, ποια η θέση της Ελλάδας

- Advertisement -

Πρόσφατα Νέα

- Advertisement -

Σχετικά άρθρα