“Οι ΗΠΑ επιδιώκουν να παρατείνουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία!”

Πρόσφατα Άρθρα

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε την Ουάσιγκτον ότι επιδιώκει να παρατείνει τη σύγκρουση στην Ουκρανία και ότι τροφοδοτεί συγκρούσεις σε άλλα μέρη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Ταϊβάν.

e ticket.gif62fbf4ff00256

«Η κατάσταση στην Ουκρανία δείχνει ότι οι προσπαθούν να παρατείνουν αυτή τη σύγκρουση. Και ενεργούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, τροφοδοτώντας τη δυνατότητα για σύγκρουση στην Ασία, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πούτιν. «Η αμερικανική περιπέτεια σε σχέση με την Ταϊβάν δεν είναι απλώς ένα ταξίδι ενός μεμονωμένου ανεύθυνου πολιτικού, αλλά μέρος μιας σκόπιμης, συνειδητής στρατηγικής των ΗΠΑ να αποσταθεροποιήσουν και να καταστήσουν χαοτική την κατάσταση στην περιοχή και τον κόσμο», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην πρόσφατη Επίσκεψη στην Ταϊβάν από την Πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ  Nancy Pelosi .

Οι δηλώσεις του Πούτιν έγιναν κατά την διάρκεια της 10ης Επετειακής Διάσκεψης της Μόσχας για τη Διεθνή Ασφάλεια. Ο ίδιος σύμφωνα με το ria novosti αναφέρθηκε στα ακόλουθα:

Στις προσπάθειες της Δύσης να διατηρήσει την ηγεμονία

 • —«Η κατάσταση στον κόσμο αλλάζει δυναμικά, διαμορφώνονται τα περιγράμματα ενός πολυπολικού κόσμου , όλο και περισσότερες χώρες και λαοί επιλέγουν τον δρόμο της ελεύθερης, κυρίαρχης ανάπτυξης με βάση την ταυτότητα, τις παραδόσεις και τις αξίες τους».
 • —«Οι ελίτ της δυτικής παγκοσμιοποίησης αντιμετωπίζουν αντικειμενικές διαδικασίες, προκαλούν χάος, πυροδοτούν παλιές και νέες συγκρούσεις, εφαρμόζουν μια πολιτική λεγόμενου περιορισμού και στην πραγματικότητα – υπονομεύουν κάθε εναλλακτικό, κυρίαρχο μονοπάτι ανάπτυξης».
 • —”Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι υποτελείς τους παρεμβαίνουν κατάφωρα στις εσωτερικές υποθέσεις των κυρίαρχων κρατών: οργανώνουν προκλήσεις, πραξικοπήματα, εμφύλιους πολέμους. Προσπαθούν να αναγκάσουν τα ανεξάρτητα κράτη να υπακούσουν στη θέλησή τους, να ζουν με κανόνες που τους είναι ξένοι. με απειλές, εκβιασμούς και πιέσεις».
 • —«Όλα αυτά γίνονται με έναν στόχο – να διατηρήσει την κυριαρχία του, το μοντέλο που σου επιτρέπει να παρασιτώσεις ολόκληρο τον κόσμο, όπως ήταν αιώνες πριν, και ένα τέτοιο μοντέλο μπορεί να κρατηθεί μόνο με τη βία».

Σχετικά με την απειλή για το ευρωπαϊκό σύστημα ασφάλειας

 • —«Η λεγόμενη συλλογική Δύση καταστρέφει σκόπιμα το ευρωπαϊκό σύστημα ασφάλειας, συνθέτοντας νέες στρατιωτικές συμμαχίες».
 • —”Το μπλοκ του ΝΑΤΟ κινείται ανατολικά, χτίζοντας τη στρατιωτική του υποδομή, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας και της αύξησης των δυνατοτήτων κρούσης των επιθετικών δυνάμεων. Με λόγια, αυτό δηλώνεται υποκριτικά ότι είναι ανάγκη ενίσχυσης της ασφάλειας στην Ευρώπη, αλλά στην πραγματικότητα, απλώς συμβαίνει το αντίθετο».
 • —«Την ίδια στιγμή, οι προτάσεις για αμοιβαία ασφαλείας που υπέβαλε η Ρωσία τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους απλώς αγνοήθηκαν για άλλη μια φορά».

Σχετικά με την ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία

 • —”Για να διατηρήσουν την ηγεμονία τους χρειάζονται συγκρούσεις. Γι’ αυτό ετοίμασαν τη μοίρα των κανονιοφόρων για τον λαό της Ουκρανίας, εφάρμοσαν το σχέδιο “αντι-Ρωσίας”, έκλεισαν τα μάτια στη διάδοση της νεοναζιστικής ιδεολογίας, σφαγές των κατοίκων του Ντονμπάς , άντλησαν και συνεχίζουν να εξαντλούν το καθεστώς του Κιέβου με όπλα».
 • —«Αποφασίσαμε να διεξάγουμε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία σε πλήρη με τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών».
 • —«Οι στόχοι αυτής της επιχείρησης έχουν καθοριστεί με σαφήνεια και ακρίβεια – πρόκειται για τη διασφάλιση της ασφάλειας της  και των πολιτών μας, για την προστασία των κατοίκων του από τη γενοκτονία».
 • —”Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να επιμηκύνουν αυτή τη σύγκρουση. Και ενεργούν με τον ίδιο τρόπο, υποκινώντας το ενδεχόμενο σύγκρουσης στην Ασία , την Αφρική , τη Λατινική Αμερική.”

Σχετικά με την πολιτική των και του ΝΑΤΟ στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού

 • —”Η συλλογική Δύση επιδιώκει να επεκτείνει το μπλοκ της στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού κατ’ αναλογία με το ΝΑΤΟ στην Ευρώπη . Για το σκοπό αυτό, σχηματίζονται επιθετικές στρατιωτικές-πολιτικές συμμαχίες, όπως η και άλλες.”
 • —«Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπάθησαν για άλλη μια φορά σκόπιμα να ρίξουν λάδι στη φωτιά και να ταράξουν την κατάσταση στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού».
 • —«Η αμερικανική περιπέτεια κατά της Ταϊβάν δεν είναι απλώς ένα ταξίδι ενός μεμονωμένου ανεύθυνου πολιτικού, αλλά μέρος μιας σκόπιμης, συνειδητής στρατηγικής των για την αποσταθεροποίηση και τη χαοτική κατάσταση στην περιοχή και τον κόσμο, μια κατάφωρη επίδειξη ασέβειας για την κυριαρχία άλλων χωρών. και για τις διεθνείς της υποχρεώσεις.Το βλέπουμε ως μια προσεκτικά σχεδιασμένη πρόκληση».
 • —«Με τη βοήθεια τέτοιων ενεργειών, οι δυτικές παγκοσμιοποιητικές ελίτ, μεταξύ άλλων, προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή των πολιτών τους από οξέα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα – πτώση του βιοτικού επιπέδου, ανεργία, φτώχεια, αποβιομηχάνιση – να μετατοπίσουν τη δική τους Οι αποτυχίες σε άλλες χώρες – στη Ρωσία, στην Κίνα , που υπερασπίζονται την άποψή τους, χτίζουν μια κυρίαρχη αναπτυξιακή πολιτική, χωρίς να υποτάσσονται στις επιταγές των υπερεθνικών ελίτ.

Για τρόπους μείωσης της έντασης

 • —«Η υπέρβαση απειλών και κινδύνων στη στρατιωτικοπολιτική σφαίρα, η αύξηση του επιπέδου εμπιστοσύνης μεταξύ των χωρών και η διασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξής τους είναι δυνατή μόνο μέσω μιας ριζικής ενίσχυσης του συστήματος του σύγχρονου πολυπολικού κόσμου».
 • —«Ανεξάρτητα από το πώς οι δικαιούχοι του τρέχοντος παγκοσμιοποιητικού μοντέλου προσκολλώνται στη συνήθη κατάσταση πραγμάτων, είναι καταδικασμένη. Οι γεωπολιτικές αλλαγές ιστορικής κλίμακας πηγαίνουν σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση».
 • —«Είναι ένας πολυπολικός κόσμος που βασίζεται στο διεθνές δίκαιο και στις πιο δίκαιες σχέσεις που ανοίγει νέες ευκαιρίες για την καταπολέμηση κοινών απειλών».

Για τον ρόλο της

 • —«Όπως και πριν, η Ρωσία θα συμμετάσχει ενεργά και προληπτικά σε μια τέτοια συντονισμένη κοινή εργασία, μαζί με τους συμμάχους, τους εταίρους και τους ομοϊδεάτες της, για τη βελτίωση των υφιστάμενων μηχανισμών διεθνούς ασφάλειας και τη δημιουργία νέων, για τη συνεπή ενίσχυση των εθνικών ενόπλων δυνάμεων και άλλων δομές ασφαλείας, αυξάνοντας τον εξοπλισμό τους με σύγχρονα όπλα και στρατιωτική τεχνολογία».
 • —«Να διασφαλίσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα, καθώς και την προστασία των συμμάχων μας, να κάνουμε άλλα βήματα προς την οικοδόμηση ενός πιο δημοκρατικού κόσμου, όπου τα δικαιώματα όλων των λαών και η πολιτιστική και πολιτισμική πολυμορφία είναι εγγυημένα».
 • —«Πρέπει να αποκαταστήσουμε τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου, των θεμελιωδών κανόνων και αρχών του».

Διαβάστε επίσης:

asteras masaron.jpg62fbf4ff8e0d5

adelfosini tilos 56.jpg62fbf50198c6f

Αφήστε το σχόλιο σας

σχόλιο

Πηγή: “Οι ΗΠΑ επιδιώκουν να παρατείνουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία!”

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ