Οικονόμου για Ανδρουλάκη και Καϊλή: «Κατανοούμε τη δύσκολη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ»

Αξίζει να διαβάσετε

- Advertisement -
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου για Ανδρουλάκη και Καϊλή: «Κατανοούμε τη δύσκολη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ»

Αμεση η απάντηση της κυβέρνησης στον Νίκο Ανδρουλάκη για το σκάνδαλο με την Εύα Καϊλή και τη σχέση της τελευταίας με τη ΝΔ. Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου.

Reader symbol

Newsroom

giannis-oikonomoy
Γιάννης Οικονόμου | Eurokinissi
Σφροδρή απάντηση στον Νίκο Ανδρουλάκη, δίνει η κυβέρνηση μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου. Η απάντηση αφορά στα όσα είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τη σχέση της Εύας Καϊλή με τη ΝΔ και τον ρόλο που σύμφωνα με τον ίδιο έπαιξε η ευρωβουλευτής στην παρακολούθησή του. «Ο κ. Ανδρουλάκης βρίσκεται πράγματι σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Όσα λέει είναι προφάσεις εν αμαρτίαις και δεν μπορεί να παριστάνει ούτε τον Πόντιο Πιλάτο, ούτε τον κήνσορα περί πολιτικής ηθικής» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Γιάννης Οικονόμου στη δήλωσή του.

Ολόκληρη η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

- Advertisement -

«Με πολιτικό θράσος που ξεπερνά κάθε όριο, ο κ. Ανδρουλάκης επιχειρεί να μεταθέσει ένα ηθικό, πολιτικό και νομικό ζήτημα της παράταξής του. Είναι αδιανόητο να υποστηρίζει ότι οι αποκαλύψεις για την κ. Εύα Καϊλή, μια ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, δεν βαρύνουν -με την όποια ηθική, πολιτική και νομική σκιά- τον ίδιον και το κόμμα του, αλλά τη ΝΔ!

Δεν γνωρίζουμε εάν ο κ. Ανδρουλάκης είχε αποφασίσει από τον Σεπτέμβριο – όπως δηλώνει τώρα – να μην εντάξει την κ. Καϊλή στο ευρωψηφοδέλτιο των εκλογών του 2024, αλλά το σίγουρο είναι ότι δεν το είπε τον Σεπτέμβριο, αλλά μόλις σήμερα, μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις και την έρευνα για ένα μείζον σκάνδαλο διαφθοράς που πλήττει τους Ευρωσοσιαλιστές: την πολιτική παράταξη στην οποία ανήκει ο ίδιος και το κόμμα του.

Ο κ. Ανδρουλάκης βρίσκεται πράγματι σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Όσα λέει είναι προφάσεις εν αμαρτίαις και δεν μπορεί να παριστάνει ούτε τον Πόντιο Πιλάτο, ούτε τον κήνσορα περί πολιτικής ηθικής. Όταν μάλιστα οι αποκαλύψεις αυτές φέρνουν στην μνήμη όλων μας τις πλέον κακές στιγμές του ΠΑΣΟΚ, που οδήγησαν στη φυλακή κορυφαία στελέχη του. Δεν έχουμε υποστεί λοβοτομή σε αυτόν τον τόπο. Αρκετά πια με την υποκρισία.

- Advertisement -

Η υπόθεση της κας Καϊλή είναι στα χέρια της δικαιοσύνης και την τελική της κατάληξη δεν την γνωρίζουμε. Εκείνο όμως που όλοι γνωρίζουμε είναι ότι υπήρξε επί πολλά χρόνια στενά συνδεδεμένη πολιτικά με τον κ. Ανδρουλάκη. Συνεργάζονται από το 2014, οπότε εξελέγησαν κι οι δυο τους ευρωβουλευτές. Υπήρξαν στενοί πολιτικοί φίλοι. Συμπορεύτηκαν ακόμη και στο εσωκομματικό πεδίο, όταν ο Νίκος Ανδρουλάκης διεκδίκησε την ηγεσία κόντρα στην αείμνηστη Φώφη Γεννηματά.

Κατανοούμε τη δύσκολη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αλλά του συνιστούμε ψυχραιμία. Η τακτική της λάσπης και η στρατηγική του να γίνει παρακολούθημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα του λύσει το σοβαρό πολιτικό του πρόβλημα. Ούτε η διαγραφή παλαιότερων αναρτήσεών του στα κοινωνικά δίκτυα»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

όλα τα θέματα

Πηγή: Οικονόμου για Ανδρουλάκη και Καϊλή: «Κατανοούμε τη δύσκολη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ»

- Advertisement -

Πρόσφατα Νέα

- Advertisement -

Σχετικά άρθρα