ΟΗΕ: Το Επισιτιστικό Πρόγραμμα ζητεί πρόσβαση στις πολιορκούμενες πόλεις

Πρόσφατα Άρθρα

Το Επισιτιστικό Πρόγραμμα, η ειδική υπηρεσία του ΟΗΕ, ζήτησε σήμερα πρόσβαση στις περιοχές των συγκρούσεων και σε πόλεις που πολιορκούνται στην για να ανακουφίσει τον πληθυσμό τους.

Το Επισιτιστικό Πρόγραμμα, που έχει την έδρα του στη Ρώμη και που επιχειρεί στην από την έναρξη της σύγκρουσης, δηλώνει ότι έχει δώσει επισιτιστική βοήθεια σε 1,4 εκατομμύριο ανθρώπους, σύμφωνα με ανακοίνωσή του.

Ωστόσο δεν επιτράπηκε στην υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ η πρόσβαση στις περιοχές των συγκρούσεων, κυρίως την πόλη λιμάνι Μαριούπολη, στον νότο της χώρας, όπου ακόμη 100.000 άνθρωποι σύμφωνα με το WFP, είναι περικυκλωμένοι από τον ρωσικό στρατό και την πόλη Μικολάγιφ, ανατολικά της Οδησσού, που έχει βομβαρδιστεί σφοδρά.

“Ζητούμε από όλο τον κόσμο να μας δοθεί η πρόσβαση που χρειαζόμαστε για να φθάσουμε στους κατοίκους των πολιορκούμενων πόλεων”, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του WFP Nτέιβιντ Μπίσλεϊ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

“Είναι άλλο όταν οι άνθρωποι υφίστανται την καταστροφή του πολέμου. Και είναι άλλο όταν πεθαίνουν από πείνα”, πρόσθεσε στο τέλος μιας τριήμερης επίσκεψης στην Ουκρανία.

Το WFP δηλώνει ότι θέλει να παραδώσει τρόφιμα σε 2,3 εκατομμύρια ανθρώπους τον Απρίλιο, αλλά χρειάζεται να έχει ασφαλή πρόσβαση για να το πράξει.

Στις περιοχές περιμετρικά του απ΄όπου ο αποχώρησε, όπως η Μπούτσα, το Γκοστόμελ και το Ιρπίν, η υπηρεσία διανέμει πατάτες, ρύζι, μαγειρικό λάδι και κονσέρβες με κρέας στους αμάχους.

Περισσότεροι από επτά εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί στο εσωτερικό της Ουκρανίας και οι κανονικές αλυσίδες εφοδιασμού που επιτρέπουν την παράδοση των τροφίμων στον πληθυσμό “έχουν σπάσει σε πολλές περιοχές” προειδοποίησε επίσης το WFP.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: ΟΗΕ: Το Επισιτιστικό Πρόγραμμα ζητεί πρόσβαση στις πολιορκούμενες πόλεις

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ