Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Άγκυρας για δεύτερο πυρηνικό εργοστάσιο στην Τουρκία

Αξίζει να διαβάσετε

Πυρηνικός σταθμός

Όπως επισήμανε ο Αλεξέι Λιχατσόφ, Γενικός Διευθυντής της Rosatom, η Τουρκία σχεδιάζει να κατασκευάσει το δεύτερο πυρηνικό εργοστάσιό της στη Σινώπη

Την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού στη Σινώπη προχώρησε η ρωσική εταιρεία Rosatom, σύμφωνα με την τουρκική ιστοσελίδα T24.

Όπως επισήμανε ο Αλεξέι Λιχατσόφ, Γενικός Διευθυντής της Rosatom, σε δηλώσεις του στο ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya-24, η Τουρκία σχεδιάζει να κατασκευάσει το δεύτερο πυρηνικό εργοστάσιό της στη Σινώπη.

Ο Λιχατσόφ χαρακτήρισε τη Σινώπη ελκυστική τοποθεσία για την κατασκευή ενός μεγάλου πυρηνικού σταθμού με τέσσερις μονάδες παραγωγής ενέργειας, κάτι που είναι γνωστό σε όλους όσοι εργάζονται στον πυρηνικό τομέα.

«Λαμβάνοντας υπόψη τη μελλοντική ύπαρξη ενός μεγάλου πυρηνικού σταθμού, η ίδρυση των τεχνολογικών συμμαχιών, της επενδυτικής πολιτικής και της ανάπτυξης της τουρκικής ενεργειακής αγοράς Έχουμε ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τους Τούρκους επιχειρηματικούς εταίρους μας για να διαμορφώσουμε προσεγγίσεις όσον αφορά τη δημιουργία τεχνολογικών συμμαχιών, την επενδυτική πολιτική και τη διαμόρφωση της τουρκικής αγοράς ενέργειας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λιχατσόφ.

Η σχετικά με τον Ακούγιου, που θα είναι ο πρώτος σταθμός της Τουρκίας, υπογράφηκε με τη Ρωσία το 2010. Ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής που θα κατασκευαστεί στο Ακούγιου θα αποτελείται από 4 αντιδραστήρες και θα έχει συνολική εγκατεστημένη ισχύ 4.800 μεγαβάτ. Ο πρώτος αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2023.

Πηγή: skai.gr

Διαβάστε τις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Πηγή: Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Άγκυρας για δεύτερο πυρηνικό εργοστάσιο στην Τουρκία

- Advertisement -

Πρόσφατα Νέα

- Advertisement -

Σχετικά άρθρα