Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις Μόσχας – Άγκυρας για δεύτερο πυρηνικό εργοστάσιο στην Τουρκία

Αξίζει να διαβάσετε

                 Ξεκίνησαν οι Μόσχας - Άγκυρας για δεύτερο στην Τουρκία.                 
Η ρωσική κρατική εταιρεία ατομικής ενέργειας, Rosatom έχει αρχίσει διαπραγματεύσεις με τους εταίρους της από την σχετικά με την κατασκευή ενός δεύτερου πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στις ακτές του Εύξεινου Πόντου, δήλωσε ο επικεφαλής της Rosatom Αλεξέι Λιχάτσεφ, μιλώντας στους δημοσιογράφους στον «αέρα» του τηλεοπτικού καναλιού Rossiya-24.

«Ξεκινήσαμε διαπραγματεύσεις με τους Τούρκους επιχειρηματικούς εταίρους μας για τη δημιουργία τεχνολογικών συμμαχιών, όσον αφορά την επενδυτική πολιτική και την της τουρκικής αγοράς ενέργειας, λαμβάνοντας υπόψη τη μελλοντική παρουσία ενός μεγάλου πυρηνικού σταθμού», δήλωσε.

Ο Alexei Lihachev, γενικός διευθυντής της Rosatom, ανακοίνωσε ότι ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις με την για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού παραγωγής ενέργειας στην πόλη Σινώπη. «Λαμβάνοντας υπόψη τη μελλοντική παρουσία ενός μεγάλου πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, έχουμε ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τους Τούρκους επιχειρηματικούς εταίρους μας για τη διαμόρφωση προσεγγίσεων όσον αφορά τη δημιουργία τεχνολογικών συμμαχιών, την επενδυτική πολιτική και τη διαμόρφωση της τουρκικής αγοράς ενέργειας», δήλωσε ο Lihachev, προσθέτοντας ότι η Σινώπη είναι μια ελκυστική τοποθεσία για την κατασκευή ενός μεγάλου πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με 4 μονάδες ισχύος, κάτι που είναι γνωστό σε όλους όσοι ασχολούνται με θέματα.

Η για τον στο Ακούγιου, τον πρώτο πυρηνικό σταθμό της Τουρκίας, υπεγράφη με τη το 2010. Ο που θα κατασκευαστεί στο Akkuyu θα αποτελείται από τέσσερις αντιδραστήρες και θα έχει συνολική εγκατεστημένη ισχύ 4.800 μεγαβάτ. Ο πρώτος αντιδραστήρας αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2023, όπως αναφέρει το πρακτορείο Tass.

Πηγή: Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις Μόσχας – Άγκυρας για δεύτερο πυρηνικό εργοστάσιο στην Τουρκία

- Advertisement -

Πρόσφατα Νέα

- Advertisement -

Σχετικά άρθρα