Νοσοκομείο ΚΑΤ: Καθαρίστρια γέννησε στην τουαλέτα και δεν ήξερε ότι ήταν έγκυος

Αξίζει να διαβάσετε

Φωτογραφία ντοκουμέντο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εκπομπή Live στο MEGA δείχνει ένα νεογνό, που μόλις έχει γεννηθεί, μέσα σε μια λεκάνη στις τουαλέτες του νοσοκομείου ΚΑΤ. «Πραγματικά είναι ένα ασύλληπτο γεγονός, που δεν το χωράει ο νους του ανθρώπου», σχολιάζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ενώ η του νεογνού απαντά πως «δεν ήξερα ότι ήμουν έγκυος». Μάλιστα, υποστηρίζει ότι αντιλήφθηκε τους πόνους στο παρά ένα και μάλιστα όσο η ίδια είχε βάρδια ως καθαρίστρια στο νοσοκομείο.

Διαβάστε ακόμη: Μεσσηνία: «Ηταν ατύχημα, ή λάθος του ΕΚΑΒ, δεν το έκανε ο γαμπρός μου», λέει η γιαγιά του βρέφους

«Δεν το ήξερα καν ότι ήμουν έγκυος. Την ημέρα που γέννησα, το ένιωσα. Ενιωσα έντονα πόνο», λέει η του νεογνού και προσθέτει ότι την ημέρα που γέννησε στην τουαλέτα του νοσοκομείου ΚΑΤ είχε πρωινή βάρδια. Η νεαρή βρισκόταν κανονικά στο πόστο της όταν ξεκίνησαν τα χειρουργεία, ώσπου ξαφνικά ένιωσε έναν έντονο πόνο. «Πόναγα και πήγα στα εξωτερικά ιατρεία. Μετά νόμιζα ότι ήθελα να κάνω το άλλο και μου βγήκε το μωρό», συνεχίζει η του νεογνού.

Οι γιατροί του νοσοκομείου ΚΑΤ που δεν γνώριζαν τι είχε συμβεί, την είδαν να βγαίνει από την τουαλέτα μέσα στα αίματα. «Ξαφνικά βγήκε από μία τουαλέτα και εκεί διαπίστωσαν οι προϊσταμένοι της εφημερίας και οι συνάδελφοι ότι είχε αίματα. Οδηγήθηκαν στην τουαλέτα και βρήκαν μέσα στη λεκάνη της τουαλέτας με αποκόλληση του πλακούντα το μωράκι», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Αμέσως, κινητοποιούνται οι γιατροί των επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου, οι οποίοι παρείχαν τις πρώτες βοήθειες τόσο στη νεαρή όσο και στο νεογνό. «Κινηθήκαμε γρήγορα με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές. Αναζητήσαμε τη και το νεογνό και κάναμε μια γρήγορη διαχείριση. Δεν είμαστε ένα που έχουμε γυναικολογική / μαιευτική. Είχαμε μια ανησυχία για το μωρό. Για εμάς ήταν μια έκπληξη, γιατί συνήθως δεν γεννιούνται παιδιά στο ΚΑΤ», αναφέρει από την πλευρά του ο χειρουργός εντατικολόγος και διευθυντής ΕΣΥ, Βασίλειος Καλδής. Και συμπληρώνει: «Αφού απολίνωσε τον ομφάλιο λώρο και είδα ότι το μωράκι αντέδρασε, ξεκινήσαμε μια διαδικασία διαχείρισης και της μητέρας και της μικρής να τα πάμε στο καταλληλότερο υγειονομικό σχηματισμό που ήταν το “Ελενα”. Ολα αυτά καταφέραμε να τα ολοκληρώσουμε μέσα σε μια ώρα».

και νεογνό διακομίστηκαν άμεσα στο Ελενα, εκεί όπου παραμένει μέχρι και σήμερα το μωράκι σε θερμοκοιτίδα. «Το βλέπω κάθε απόγευμα το μωρό. Κι όταν πρώτα ο Θεός πάω πίσω στη δουλειά, θα τους πάρω αυτούς τους γιατρούς που με έσωσαν να τους ευχαριστήσω κι από κοντά».

Πηγή: Νοσοκομείο ΚΑΤ: Καθαρίστρια γέννησε στην τουαλέτα και δεν ήξερε ότι ήταν έγκυος

- Advertisement -

Πρόσφατα Νέα

- Advertisement -

Σχετικά άρθρα