Μυστήριο με την εκτόξευση ρωσικού πυραύλου με άκρως απόρρητο στρατιωτικό φορτίο σε τροχιά -Τα σενάρια

Πρόσφατα Άρθρα

Ένα άκρως απόρρητο στρατιωτικό φορτίο μετέφερε ο νέος πύραυλος Angara 1.2 που εκτόξευσε η σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Η εκτόξευση του πυραύλου έγινε την Παρασκευή από το κοσμοδρόμιο Πλεσέτσκ της πόλης Μίρνι στη βορειοδυτική περιοχή Αρχαγκέλσκ Ομπλάστ της Ρωσίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της ένα διαστημικό «πλήρωμα μάχης» μετείχε στην εκτόξευση του άκρως απόρρητου στρατιωτικού φορτίου, που σύμφωνα με δυτικά πιθανώς αποτελεί ένα δορυφορικό σύστημα στρατιωτικού για χρήση στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Βίντεο από τη νυχτερινή εκτόξευση δείχνει τον πύραυλο να σχίζει τον ουρανό από απόμερη τοποθεσία. «Από το Κρατικό Δοκιμαστικό Κοσμοδρόμιο του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας (Κοσμόδρομιο Πλεσέτσκ) στην περιοχή του Αρχαγγέλσκ, το πλήρωμα μάχης των Διαστημικών Δυνάμεων της Αεροδιαστημικής Δύναμης VKS εκτόξευσε επιτυχώς ένα ελαφρύ όχημα εκτόξευσης κλάσης Angara-1.2 με διαστημόπλοιο, που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας», ανέφερε η σχε3τικήγ ανακοίνωση.

Δύο λεπτά μετά την εκτόξευση το κέντρο ελέγχου ανέλαβε τη λειτουργία του πυραύλου Angara-1.2. Ήταν η πρώτη πτήση του εν λόγω πυραύλου μετά από δοκιμαστική υποτροχιακή πτήση για να ελεγχθεί η λειτουργία όλων των συστημάτων του. Τον περασμένο Δεκέμβριο η εκτόξευσε τον μεγαλύτερο πύραυλό της από την κατάρρευση της ΕΣΣΔ εδώ και τρεις δεκαετίας, τον μήκους 70 μ. Angara A-5.

Δεν αποκαλύφθηκε το φορτίο του ρωσικού πυραύλου, που ονομάστηκε πάντως Kosmos 2555 μετά την επιτυχημένη εκτόξευσή του.

Δείτε όλες τις τελευταίες  από την και τον Κόσμο, στο 

Πηγή: Μυστήριο με την εκτόξευση ρωσικού πυραύλου με άκρως απόρρητο στρατιωτικό φορτίο σε τροχιά -Τα σενάρια

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ