Μουντιάλ 2022: Άσκηση ασφαλείας με προσομοίωση χημικής επίθεσης σε γήπεδο

Αξίζει να διαβάσετε

                 Προσομοίωση χημικής επίθεσης σε γήπεδο κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ έκαναν οι Αρχές του Κατάρ.                 
Στην άσκηση ασφαλείας «Watan», που διοργανώθηκε από την Κυριακή 23 έως και την Πέμπτη Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Κύπελλο ποδοσφαίρου, έχουν στείλει εμπειρογνώμονες καθώς και ασφαλείας δεκαπέντε κυβερνήσεις ξένων κρατών, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της και της Τουρκίας.

Η αρμόδια επιτροπή για την ασφάλεια του Μουντιάλ διαβεβαίωσε (στο Twitter) ότι η άσκηση «Watan» έδειξε «τις ικανότητες, την και την αποφασιστικότητα των στρατιωτικών δυνάμεων και των πολιτικών αρχών να αντιμετωπίσουν όλα τα σενάρια».

Να σημειωθεί ότι παρών στο Κατάρ, για την έναρξη αυτής της άσκησης, ήταν ο Αμερικανός στρατηγός Μάικλ Κουρίλα, επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης που διαχειρίζεται τις αμερικανικές στη Μέση Ανατολή, ο οποίος «εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ικανότητα του Κατάρ να εξασφαλίσει ένα ασφαλές Κύπελλο».

Όπως είναι γνωστό, η Τουρκία έστειλε 3.000 αστυνομικούς για να ενισχύσουν την ασφάλεια κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ -το Μαρόκο και το Πακιστάν αναμένεται επίσης να στείλουν ενισχύσεις.

Δυστύχημα με πυροσβέστες

Την Τετάρτη (26/10) τρεις πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους στο Κατάρ σε ατύχημα με γερανό κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης, όπως δήλωσαν οι Αρχές της χώρας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για το δυστύχημα, αλλά μαρτυρίες φίλων των τριών πυροσβεστών που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρουν ότι επέβαιναν σε γερανό που κατέρρευσε στο λιμάνι Χαμάντ της πρωτεύουσας Ντόχα.

Πηγή: Μουντιάλ 2022: Άσκηση ασφαλείας με προσομοίωση χημικής επίθεσης σε γήπεδο

- Advertisement -

Πρόσφατα Νέα

- Advertisement -

Σχετικά άρθρα