Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Στηρίζουμε στο μέτρο του εφικτού νοικοκυριά και επιχειρήσεις από την ακρίβεια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες / Φωτογραφία: INTIME

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες είπε σε δηλώσεις του πως η Ευρώπη το αργότερο έως την επόμενη Δευτέρα θα πρέπει να οριστικοποιήσει τις αποφάσεις για την επιβολή πλαφόν στη τιμή του φυσικού αερίου.

Παράλληλα τόνισε πως η ελληνική κυβέρνηση ανεξάρτητα από το τι κάνει η Ευρώπη, συνεχίζει στο πλαίσιο του εφικτού να στηρίζει νοικοκυριά, επιχειρήσεις και ευάλωτους πολίτες.

Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη πριν από τη Σύνοδο Κορυφής

«Θα επανέλθουμε στο θέμα του κόστους ενέργειας και θα μπορέσουμε είτε σήμερα, είτε την άλλη Δευτέρα να οριστικοποιήσουμε τις αποφάσεις. Είμαστε κοντά στο να επιβάλλουμε πλαφόν στο φυσικό αέριο. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα βρούμε τις απαραίτητες πλειοψηφίες προκειμένου να κινηθούμε σ’ αυτήν την κατεύθυνση
Η Ευρώπη πρέπει να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στις αγορές ότι η Ρωσία δεν μπορεί να εργαλειοποιεί το φυσικό αέριο. Πρέπει να στηρίξουμε τα νοικοκυριά, τους πολίτες, τις επιχειρήσεις
Η ελληνική κυβέρνηση, ανεξάρτητα από την Ευρώπη, στηρίζει τους πολίτες.
900 εκατ. ευρώ θα δοθούν το Δεκέμβριο για να στηρίξουμε νοικοκυριά και όσους είναι δικαιούχοι για το πετρέλαιο θέρμανσης. Παράλληλα τρέχει το καλάθι νοικοκυριού, το οποίο πλέον έχει και χριστουγεννιάτικη διάσταση.
Αυτές οι πρωτοβουλίες αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να περιορίσει τις επιπτώσεις της εισαγόμενης ακρίβειας. Αφήνουμε πίσω τις άναρθρες κραυγές της αντιπολίτευσης στηρίζοντας στο μέτρο του εφικτού νοικοκυριά και επιχειρήσεις» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δήλωσή του προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ