Μητσοτάκης: Ανάβει «πράσινο φως» για επιτάχυνση των ερευνών για υδρογονάνθρακες

Πρόσφατα Άρθρα

Μήνυμα αναβάθμισης και επιτάχυνσης των projects για τις έρευνες υδρογονανθράκων σε έξι περιοχές έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη στα γραφεία της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων με τη συμμετοχή και της διοίκησης των ΕΛΠΕ.

Συγκεριμένα δήλωσε ότι οι έρευνες αναβαθμίζονται σε έργα εθνικής σημασίας και έθεσε ως στόχο να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για την ύπαρξη πιθανών κοιτασμάτων φυσικού στην Ελλάδα έως το τέλος του 2023.

«Εχουμε ενδείξεις για πιθανά αποθέματα που μας καθιστούν αισιόδοξους» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την και πρόσθεσε ότι εάν διαθέτουμε σημαντικά κοιτάσματα, «θα αντικαταστήσουμε τις εισαγωγές με τον εθνικό μας πλούτο».

Tο ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε κοιτάσματα φυσικού σε θαλάσσιες περιοχές και όχι σε αποθέματα πετρελαίου ή χερσαία «οικόπεδα», ενώ στόχος είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες κατά το πρότυπο χωρών της περιοχής όπως η Αίγυπτος, που εφήρμοσε ταχείες διαδικασίες τόσο για τη διερεύνηση όσο και για την έναρξη παραγωγής υδρογονανθράκων.

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας , ανακοίνωσε ότι θα συσταθεί μία νέα ομάδα εργασίας, ενώ η ΕΔΕΥ θα απευθύνει επιστολή στους παραχωρησιούχους με την οποία θα τους ενημερώνει για την πρόθεση της κυβέρνησης να επιταχύνει τις έρευνες για τον εντοπισμό και την αξιοποίηση κοιτασμάτων αερίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε κοιτάσματα φυσικού σε θαλάσσιες περιοχές και όχι σε αποθέματα πετρελαίου ή χερσαία «οικόπεδα», ενώ στόχος είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες κατά το πρότυπο χωρών της περιοχής όπως η Αίγυπτος, που εφήρμοσε ταχείες διαδικασίες τόσο για τη διερεύνηση όσο και για την έναρξη παραγωγής υδρογονανθράκων.

Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιοποίησε το ΙΕΝΕ, η οποία επικαλείται πρόσφατες μελέτες της ΕΔΕΥ και της Ακαδημίας Αθηνών, στις θαλάσσιες περιοχές της χώρας που έχουν διεξαχθεί αναγνωριστικές σεισμικές έρευνες έχουν ήδη προδιαγραφεί πάνω από 30 πιθανοί ερευνητικοί στόχοι, οι οποίοι με συμπληρωματικές έρευνες θα μπορούσαν να αναδειχθούν σε στόχους ερευνητικών γεωτρήσεων για ανακάλυψη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο News

και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: Μητσοτάκης: Ανάβει «πράσινο φως» για επιτάχυνση των ερευνών για υδρογονάνθρακες

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ