Μετά τις αντιδράσεις, η Skroutz διέκοψε τη συνεργασία με την «365shop»

Πρόσφατα Άρθρα

Ανακοίνωση εξέδωσε η εταιρεία Skroutz αναφορικά με το συμβάν που έχει προκύψει με την επιχείρηση “365shop” της 365 shop gr Μονοπρόσωπη ΙΚΕ.

Σημειώνεται ότι ήρθαν στο φως της δημοσιότητας καταγγελίες καταναλωτών κατά της πλατφόρμας Skroutz για αγορές προϊόντων που δεν παραδόθηκαν παρά το γεγονός ότι πληρώθηκαν κανονικά. Οι καταγγελίες αφορούσαν κατάστημα που βρίσκονται κάτω από την «ομπρέλα» της Skroutz, με τους καταναλωτές να στρέφονται κατά της πλατφόρμας.

Η Skroutz στην ανακοίνωσή της διευκρινίζει ότι από τα πρώτα κιόλας σχόλια των καταναλωτών ανταποκρίθηκε άμεσα, διερευνώντας την υπόθεση και προχώρησε σε λήξη- της συνεργασίας με το συγκεκριμένο κατάστημα.

Ταυτόχρονα, προχώρησε σε ενέργειες και αποζημίωσης των καταναλωτών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το κατάστημα “365shop” με έδρα την Κατερίνη, δραστηριοποιούνταν στην πλατφόρμα σύγκρισης τιμών του Skroutz από το 2019, συμμετέχοντας σε διάφορες κατηγορίες προϊόντων, πληρώντας τις τότε ισχύουσες προϋποθέσεις για ένταξη στην πλατφόρμα σύγκρισης τιμών. Στις 9/02/ προέβη σε αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος με έδρα την Αθήνα, ενώ η αλλαγή αναρτήθηκε επίσημα στο ΓΕΜΗ (Γενικό Εμπορικό Μητρώο) στις 31/3/2022. Τη Δευτέρα 4/4/2022 η Skroutz έλαβε τις πρώτες αρνητικές κριτικές για το συγκεκριμένο κατάστημα και ενεργοποιήθηκαν άμεσα οι μηχανισμοί ελέγχου της. Το κατάστημα την ίδια ημέρα αφαιρέθηκε από την πλατφόρμα σύγκρισης τιμών του Skroutz, καθώς διαπιστώθηκε η αλλαγή του καθεστώτος ιδιοκτησίας στο ΓΕΜΗ, για την οποία δεν ήταν ενήμερες ούτε οι με τις οποίες συνεργαζόταν έως τότε το κατάστημα. Παράλληλα οι καταναλωτές ενημερώθηκαν ώστε να προχωρήσουν σε αμφισβήτηση της τραπεζικής τους συναλλαγής.

Η Skroutz αποφάσισε να προχωρήσει σε ενέργειες και αποζημίωσης των καταναλωτών. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, από την έναρξη του συμβάντος μέχρι και σήμερα η εταιρεία έχει ήδη απαντήσει σε 492 emails καταναλωτών στα οποία είτε προσφέρει αποζημίωση με μορφή κουπονιού ίσης αξίας με εκείνη της παραγγελίας -μέσω του Skroutz Marketplace – για τους καταναλωτές που ολοκλήρωσαν την αγορά τους μέσω τραπεζικής κατάθεσης, είτε στηρίζει και βοηθά τους καταναλωτές που έκαναν την αγορά τους με κάρτα (χρεωστική η πιστωτική) να λάβουν πίσω τα χρήματά τους από την εκδότρια τράπεζα της κάρτας μέσω της διαδικασίας αμφισβήτησης συναλλαγής. Έως τώρα έχουν εκδοθεί 106 κουπόνια αξίας 51,418.75 ευρώ.

«Παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας να βρισκόμαστε στο πλευρό του καταναλωτή ανά πάσα στιγμή και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε συστήματα και διαδικασίες που προσφέρουν άμεση, γρήγορη και εύκολη αγοραστική εμπειρία στους καταναλωτές, συνδυαζόμενη με την κατάλληλη υποστήριξη και εξυπηρέτηση» σημειώνει η εταιρεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: Μετά τις αντιδράσεις, η Skroutz διέκοψε τη συνεργασία με την «365shop»

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ