Μετά τη Βρετανία, ο άγνωστος τύπος ηπατίτιδας και σε παιδιά στις ΗΠΑ και στην Ισπανία

Πρόσφατα Άρθρα

Έντονη ανησυχία στη διεθνή επιστημονική κοινότητα έχει προκαλέσει η αυξητική τάση και η εξάπλωση που παρουσιάζει η εμφάνιση ενός άγνωστου τύπου ηπατίτιδας σε κάτω των 10 ετών.

Μετά τη και τη , όπου νοσηλεύτηκαν αρκετά με συμπτώματα ηπατίτιδας, η οποία όμως δεν συνέπιπτε με κάποιον από τους γνωστούς τύπους, ανάλογες περιπτώσεις σε παιδιά αναφέρθηκαν και στην Αλαμπάμα των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και στην Ισπανία.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το αμερικανικό , τουλάχιστον εννέα περιπτώσεις παιδιών ηλικίας κάτω των έξι ετών, παρουσίασαν ίκτερο στο συκώτι τους και άλλα συμπτώματα ηπατίτιδας από τον , ενώ το ένα υπέστη ρήξη. Ένα ακόμη παιδί παρουσίασε ανάλογα συμπτώματα σε άλλη πολιτεία των ΗΠΑ, η οποία ωστόσο δεν κατονομάζεται.

Πριν τη διάγνωση του άγνωστου τύπου ηπατίτιδας, τουλάχιστον 80 σε και Ισπανία είχαν νοσηλευτεί και τους είχε δοθεί ειδική αγωγή.

Στις εξετάσεις που έγιναν, κανένα από τα που νοσηλεύτηκαν δεν βρέθηκαν θετικά στους γνωστούς τύπους ηπατίτιδας, γεγονός που επισημάνθηκε ως ιδιαίτερο αντικείμενο έρευνας από τους επιστήμονες.

Σύμφωνα με μία αρχική εκτίμηση, οι επιστήμονες πιθανολογούν ότι ο άγνωστος τύπος ηπατίτιδας προήλθε από έναν αδενοϊό, ο οποίος δεν είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν την επιστημονική κοινότητα.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google

και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: Μετά τη Βρετανία, ο άγνωστος τύπος ηπατίτιδας και σε παιδιά στις ΗΠΑ και στην Ισπανία

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ