Μεξικό: Μία νεκρή και 57 τραυματίες από σύγκρουση συρμών του μετρό

Αξίζει να διαβάσετε

- Advertisement -
ΚΟΣΜΟΣ Σφοδρή σύγκρουση τρένων σημειώθηκε νωρίτερα, σήμερα, στο Μεξικό όπου και μία γυναίκα έχασε τη ζωή της, ενώ δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν – Οι αρχές δεν έχουν διευκρινίσει ακόμα τα αίτια της τραγωδίας

Reader symbol

Newsroom

mexico - metro
Σύγκρουση συρμών Μετρό στο Μεξικό | Twitter
Τραγική κατάληξη είχε η σύγκρουση δύο συρμών του μετρό στην πρωτεύουσα του Μεξικού, αφού μία νεαρή γυναίκα σκοτώθηκε και τουλάχιστον 57 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας της πόλης, Ομάρ Γκαρσία, γνωστοποίησε για πρώτη φορά το θύμα, αναφέροντας, παράλληλα ότι στο βαγόνι της γραμμής 3 είχαν εγκλωβιστεί και τέσσερις επιβάτες, οι οποίοι διασώθηκαν και είναι καλά στην υγεία τους.

Στο σημείο του δυστυχήματος έσπευσε η δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού Κλαούντια Σεϊνμπάουμ, προκειμένου να πάρει απαντήσεις για τα αίτια της τραγωδίας.

Τι αναφέρουν οι πρώτες ενδείξεις

- Advertisement -

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, τα δύο τρένα συγκρούστηκαν, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, μέσα σε μια σήραγγα που συνδέει τους σταθμούς Ποτρέρο και Λα Ράσα, στη γραμμή 3 του μετρό, η οποία διασχίζει το Μεξικό στον άξονα βορράς/νότος. Το μετρό του Μεξικού δέχεται συχνά επικρίσεις κυρίως λόγω της ανεπαρκούς συντήρησης των εγκαταστάσεών του. Τον Μάιο του 2021, από την κατάρρευση μιας γέφυρας τη στιγμή που περνούσε ένας συρμός σκοτώθηκαν 26 άνθρωποι και τουλάχιστον 100 τραυματίστηκαν.

Το μετρό λειτουργεί από το 1969, έχει 12 γραμμές, 195 σταθμούς και ένα δίκτυο γραμμών μήκους 226 χιλιομέτρων. Το 2021 μετέφερε 837 εκατομμύρια επιβάτες.Το μετρό του Μεξικού δέχεται συχνά επικρίσεις κυρίως λόγω της ανεπαρκούς συντήρησης των εγκαταστάσεών του. Τον Μάιο του , από την κατάρρευση μιας γέφυρας τη στιγμή που περνούσε ένας συρμός σκοτώθηκαν 26 άνθρωποι και τουλάχιστον 100 τραυματίστηκαν.

Το μετρό λειτουργεί από το 1969, έχει 12 γραμμές, 195 σταθμούς και ένα δίκτυο γραμμών μήκους 226 χιλιομέτρων. Το 2021 μετέφερε 837 εκατομμύρια επιβάτες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

- Advertisement -

όλα τα θέματα

Πηγή: Μεξικό: Μία νεκρή και 57 τραυματίες από σύγκρουση συρμών του μετρό

- Advertisement -

Πρόσφατα Νέα

- Advertisement -

Σχετικά άρθρα