Κορωνοϊός-Παγώνη: Ποιοι καλούνται να κάνουν τα επικαιροποιημένα εμβόλια

Αξίζει να διαβάσετε

Διευκρινίσεις έδωσε με συνέντευξή της στο MEGA η κ. Παγώνη για τα κατά του κορωνοϊού και για το ποιοι θα πρέπει σπεύσουν να κάνουν.

Παράλληλα η κυρία Παγώνη αναφέρθηκε και στο των αναισθησιολόγων αναφέροντας πως είναι από το 2018, έπρεπε να έχει λυθεί εδώ και πόσα χρόνια, επομένως, η που είχε η με τον υπουργό, ήταν να προκηρύξει άμεσα τι θέσεις των 4 αναισθησιολόγων, ενός καρδιολόγου και ενός μικροβιολόγου. Σημασία έχει να παρακολουθήσουμε την υπόθεση. Με τις καλύτερες των συνθηκών, σε 1-2 μήνες ελπίζω θα γίνει».

Πρόσθεσε, δε, πως «εκκρεμούν 2.800 χειρουργεία από το 2018. Δεν υπάρχουν αστεία, τα πρέπει να χειρουργηθούν. Με τους μισθούς που παίρνουν οι γιατροί στο δημόσιο, δεν έρχονται. Ένας καινούριος που μπαίνει επιμελητής Β, παίρνει 980 ευρώ. Με τις εφημερίες άντε να φτάνει 1.400 ευρώ».

Οι οδηγίες για τα

Η πρόεδρος της τόνισε σχετικά με το θέμα:

«Επικαιροποιημένο, πάνω από 60 ετών, εάν έχεις κάνει και 4η δόση, το κάνεις μετά από 4 μήνες. Αυτοί που έχουν υποκείμενα νοσήματα, κάτω από 60 ετών θα πρέπει να το κάνουν. Και οι έγκυες πρέπει να το κάνουν. Τα μικρά παιδιά, επειδή ρωτούν συνέχεια οι γονείς, στις ΗΠΑ, ήδη το ένα εμβόλιο ξεκινάει από 12 ετών, αλλά στην Ελλάδα δεν έχουμε δώσει τέτοιες οδηγίες. Θα συνεννοηθούν με τον παιδίατρο, εάν υπάρχουν υποκείμενα νοσήματα και εάν πρέπει να το κάνουν», διευκρίνισε.

«Καρφιά» για την Λύτρα

Για την του κ. Λύτρα σχολίασε ότι, «από το δικό μας νοσοκομείο, δεν είναι αυτά τα στοιχεία. Ότι έχει αυξηθεί η θνητότητα, κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Όμως όταν γίνεται μία μελέτη, έχει σημασία σε ποιες ηλικίες διασωληνώσαμε, ποια ήταν τα κριτήρια σε κάποια χώρα. Στην Ελλάδα, διασωληνώναμε και 90 ετών, στο εξωτερικό δεν διασωλήνωναν 90 ετών κόσμο. Έπρεπε να γίνει υπό ομάδες και να σημειώσεις την κάθε περίπτωση. Το να τους βάλεις όλους μαζί και να κάνεις συγκρίσεις με το εξωτερικό, δεν έχει νόημα».

Δείτε τις δηλώσεις της Ματίνας Παγώνη στο MEGA

Δείτε όλες τις τελευταίες  από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 

Πηγή: Κορωνοϊός-Παγώνη: Ποιοι καλούνται να κάνουν τα επικαιροποιημένα εμβόλια

- Advertisement -

Πρόσφατα Νέα

- Advertisement -

Σχετικά άρθρα