Κορονοϊός: Τέλος οι μάσκες και τα πρόστιμα – Πού θα είναι υποχρεωτικές

Πρόσφατα Άρθρα

Από την 1η Ιουνίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου

Η της χώρας από την αρχή της πανδημίας είναι καλύτερη από ποτέ όσον αφορά στην πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Έτσι η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων συνεδρίασε και αποφάσισε το τέλος της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας και στους εσωτερικούς χώρους με μερικές εξαιρέσεις.

Δυο εκκρεμότητες μένουν για να κλείσει το κεφάλαιο « κατά της πανδημίας».

Έτσι, από την 1η Ιουνίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους εσωτερικούς και εξωτερικούς.

Σε αυτούς τους χώρους συμπεριλαμβάνονται τα αεροπλάνα και οι υπεραστικές συγκοινωνίες που υπάρχει αριθμημένη θέση όπως είναι τα και τα ΚΤΕΛ.

Επίσης, η άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας αφορά και στους εργαζομένους σε όλους αυτούς τους χώρους.

Πού μένει η υποχρεωτικότητα

Νοσοκομεία, μονάδες φροντίδας και δομές που φιλοξενούν ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού αλλά και στα αστικού τύπου, όπως τα λεωφορεία, ο ηλεκτρικός, το μετρό, το τρόλεϊ και το τραμ.

Οι δυο εκκρεμότητες

Η ανησυχία του υπουργείου Παιδείας για το διάστημα που απομένει μέχρι την λήξη της σχολικής χρονιάς εισακούστηκε και έτσι για τα σχολεία όλων των βαθμίδων αλλά και για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες που δεν είναι αριθμημένες οι θέσεις των επιβατών, οι θα αποφασίσουν σε νεότερη συνεδρίαση την επόμενη εβδομάδα.

Η μεγαλύτερη ανησυχία ήταν για τις Πανελλαδικές καθώς η αγωνία μην νοσήσουν οι υποψήφιοι θα ήταν ένα επιπρόσθετο άγχος σε αυτό των εξετάσεων.

Τέλος στα πρόστιμα

Με την άρση της υποχρεωτικότητας θα έρθει αναπόφευκτα και η αναστολή του διοικητικού προστίμου των 300 ευρώ. Ωστόσο όπως τονίζουν κυβέρνηση και παραμένει η προτροπή και η σύσταση ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείται η μάσκα σε όλους τους χώρους και ιδίως από τον πληθυσμό ο οποίος ανήκει στις ευάλωτες ομάδες.

Πηγή: Κορονοϊός: Τέλος οι μάσκες και τα πρόστιμα – Πού θα είναι υποχρεωτικές

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ