Κορονοϊός: Ο Τζο Μπάιντεν «κήρυξε» το τέλος της πανδημίας

Αξίζει να διαβάσετε

Ολόκληρος ο πλανήτης πριν από μερικές ημέρες διάβασε το πρώτο πραγματικά αισιόδοξο για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε πως αν και καείς δεν πρέπει να εφησυχάζει, πλέον, το τέλος της πανδημίας είναι «ορατό»! Λίγες ημέρες αργότερα σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «60 Minutes» ο βράδυ της Κυριακής στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS… κήρυξε το τέλος της πανδημίας, παρά το γεγονός πως αυτό είναι αρμοδιότητα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, δήλωση που προκάλεσε αμηχανία ακόμα και σε στελέχη της κυβέρνησή του.

«Μπορεί να έχουμε ακόμη πρόβλημα με τον κορονοϊό, όμως η πανδημία έχει τελειώσει», ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ παρότι η χώρα συνεχίζει να βρίσκεται αντιμέτωπη με υψηλό αριθμό μολύνσεων και τρομακτικό απολογισμό θυμάτων», ενώ παράλληλα μετρά εκατοντάδες νεκρούς καθημερινά. «Αν κοιτάξετε γύρω σας, κανένας δεν φοράει μάσκα, κι όλος ο κόσμος είναι σε μάλλον καλή φυσική κατάσταση», είπε ο Τζο στην εκπομπή 60 Minutes. Ο των θυμάτων έχει μειωθεί σημαντικά σε σύγκριση με τις αρχές της θητείας του Μπάιντεν, δηλαδή το 2021, καθώς τότε οι νεκροί έφταναν τους 3.000 την ημέρα.

Το επιτελείο του αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα «The Washington Post» έμεινε εμβρόντητο με την τοποθέτηση του προέδρου και σε πολλά στελέχη προκάλεσε έκπληξη. Έπειτα, προκλήθηκε ένα νέο κύμα αντιδράσεων από Ρεπουμπλικανούς πολιτικούς που ζήτησαν να μπει τέλος σε όλα τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, αλλά και να «παγώσουν» ή να καταργηθούν άλλες πολιτικές αποφάσεις που έχουν να κάνουν με οικονομικά μέτρα ενίσχυσης των αδύναμων και των πληθυσμιακών ομάδων που έχουν πληγεί περισσότερο.

Τα τελευταία 24ωρα πολλοί ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν ότι η μάχη κατά της δεν έχει ολοκληρωθεί, ενώ από τον Λευκό Οίκο αναφέρουν ότι το σχόλιο του σηματοδοτούν την συνέχιση του δυναμικού προγράμματος της κυβέρνησής του αναφορικά με τον . Υπογράμμισε, δε, ότι η στρατηγική της κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει παρά το σχόλιο του… ίδιου του Μπάιντεν.

Από τη μεριά του ο Άντονι Φάουτσι, ο ιατρικός σύμβουλος του Τζο Μπάιντεν, με δηλώσεις του έστειλε στους Αμερικανούς προτρέποντάς τους να μην χαλαρώσουν και να μην ρίξουν τις ασπίδες τους εναντίον του κορονοϊού. «Με 400 θανάτους σε καθημερινή βάση δεν νιώθω άνετα», τόνισε.

Πηγή: Κορονοϊός: Ο Τζο Μπάιντεν «κήρυξε» το τέλος της πανδημίας

- Advertisement -

Πρόσφατα Νέα

- Advertisement -

Σχετικά άρθρα