Κομισιόν: Κρούει συναγερμούς για νέους κορωνοϊούς, χωρίς να έχει στοιχεία!

Αξίζει να διαβάσετε

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2022, 11:

Κομισιόν: Κρούει συναγερμούς για νέους κορωνοϊούς, χωρίς να έχει στοιχεία!

Ανταπόκριση από Στρασβούργο – Νίκος Ρούσσης

Τις αντιφάσεις, μεταξύ Κομισιόν και ΕΜΑ, σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με την αντιμετώπιση των νέων παραλλαγών του κορωνοϊού, αναδεικνύει, με γραπτή της ερώτηση προς την Κομισιόν, η Ιταλίδα ευρωβουλευτής των Μη Εγγεγραμμένων Francesca Donato.!

Οπως αναφέρει, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στις 26 Οκτωβρίου 2022, ο EMA προειδοποίησε ότι ένα άλλο κύμα -19, που οδηγείται από νέες παραλλαγές, ξεκινά.

Ενώ, ωστόσο, ο Οργανισμός είπε ότι δεν είναι ακόμη σαφές εάν οι παραλλαγές θα είναι πιο μεταδοτικές ή θα έχουν πιο σοβαρές συνέπειες, προειδοποίησε ότι θα έχουν «αυξημένη ικανότητα να ξεφύγουν από την ανοσία που παρέχεται από τον εμβολιασμό» και ανοσία από «φυσική μόλυνση, συμπεριλαμβανομένων των Omicron και αντίσταση στα επί του παρόντος διαθέσιμα μονοκλωνικά αντισώματα».

Ο EMA είπε επίσης ότι ο εμβολιασμός «είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία μας για την προστασία μας».

Οπως, όμως, υπογραμμίζει η Ιταλίδα ευρωβουλευτής, αυτές οι επίσημες δηλώσεις, σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού, έρχονται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς που διατύπωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν κατά την ακρόαση με το Ελεγκτικό Συνέδριο και με τους ισχυρισμούς του κύριου προμηθευτή εμβολίων της ΕΕ κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Ειδικής Επιτροπής για την -19 πανδημία.

Η ευρωβουλευτής ρωτά αν μπορούν να δοθούν δεδομένα, για τρείς τουλάχιστον «νέους» κορωνοϊούς που έχουν γίνει πιο επιθετικοί και γιατί οι επίσημες αρμόδιες δομές κρούουν αβάσιμους συναγερμούς για τις πιο πρόσφατες «πιο επικίνδυνες» παραλλαγές που δεν είναι βιολογικά δυνατές, από την στιγμή που δεν υπάρχουν διαθέσιμα δεδομένα αυτού του είδους.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2022, 11:29

Πηγή: Κομισιόν: Κρούει συναγερμούς για νέους κορωνοϊούς, χωρίς να έχει στοιχεία!

- Advertisement -

Πρόσφατα Νέα

- Advertisement -

Σχετικά άρθρα