Κοινωνικό μέρισμα: Πότε καταβάλλεται στους δικαιούχους και ποιοι συνταξιούχοι μένουν εκτός

Πρόσφατα Άρθρα

Το κοινωνικό μέρισμα, η έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 250 ευρώ προς του χαμηλοσυνταξιούχους που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, αναμένεται να καταβληθεί στους λογαριασμούς τους την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου, σύμφωνα και με το χρονοδιάγραμμα που έχει δημοσιοποιήσει ο .

Διαβάστε ακόμη: Κατώτατος μισθός: Διαμορφώνεται στα 663 ευρώ από 1η Ιανουαρίου

Οι δικαιούχοι ανέρχονται σε 634.027 χαμηλοσυνταξιούχους ο οποίοι και θα μοιραστούν το ποσό των 160 εκατ. ευρώ. Παρά τις αρχικές εξαγγελίες για περί του 800 και πλέον χιλιάδες δικαιούχους από τη διασταύρωση των στοιχείων με τις προϋποθέσεις που έθεσε το Υπουργείο, 200.000 έμειναν εκτός του κοινωνικού μερίσματος.

Οι δικαιούχοι

  • Το ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα για το φορολογικό έτος 2021 δεν υπερβαίνει τις 7.200 ευρώ.
  • Το ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημά τους (το άθροισμα των φορολογητέων εισοδημάτων του υπόχρεου και του/της συζύγου/μέρους συμφώνου συμβίωσης) δεν υπερβαίνει τις 14.400 ευρώ.
  • Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού, η οποία προκύπτει από την πράξη διοικητικού προσδιορισμού έτους 2021 (φορολογικού έτους 2020), δεν υπερβαίνει το ποσό των 200. ευρώ.
  • Είναι φορολογικοί Ελλάδας και έχουν υποβάλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2020.3. Το ύψος της ενίσχυσης ανά δικαιούχο είναι 250 ευρώ, προσαυξημένο κατά 50 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο μέλος του φορολογούμενου, σύμφωνα με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2020. Εάν σε ένα νοικοκυριό είναι και οι δύο και δικαιούχοι της ενίσχυσης, τότε η προσαύξηση για τα εξαρτώμενα μέλη μοιράζεται ισόποσα.
  • Εάν ένας συνταξιούχος καταστεί δικαιούχος από τον και ταυτόχρονα λαμβάνει κάποια αναπηρική παροχή του και άρα καταστεί δικαιούχος της προσαύξησης των 250 ευρώ από αυτήν την αιτία, θα λάβει μόνο την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων.

Best of Internet

Γουστάβος Άιφελ: Ο γάλλος «μάγος του σιδήρου» πίσω από τον εμβληματικό Πύργο

Πηγή: Κοινωνικό μέρισμα: Πότε καταβάλλεται στους δικαιούχους και ποιοι συνταξιούχοι μένουν εκτός

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ