Κοιλιά: Πόσα εκατοστά είναι η ιδανική περίμετρος μέσης

Πρόσφατα Άρθρα

Υπάρχει άραγε μέθοδος με καθημερινή εφαρμογή που θα μπορούσε να συμβάλλει στον έλεγχο της υγείας μας; Το βρετανικό Ινστιτούτο Υγείας και Υγείας Αριστείας (NICE) για πρώτη φορά δίνει την απάντηση: το μυστικό κρύβεται στην περιφέρεια της μέσης, η περίμετρος της οποίας θα πρέπει να είναι η μισή από το συνολικό μας ύψος.

Το συσσωρευμένο λίπος στην κοιλιά άλλωστε θεωρείται υπεύθυνο για διάφορες χρόνιες παθήσεις, όπως για την υπέρταση, τις και την εμφάνιση σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2.

Σύμφωνα με τον Dr Paul Chrisp, αυτός η σωστή συνάρτηση περιφέρειας- ύψους αποτελεί έναν από τους πιο απλούς και πρακτικούς τρόπους να πάρουμε στα χέρια μας την κατάσταση της υγείας μας: «Η μας διαπίστωσε ότι υπάρχει ένα σαφές όφελος από τη χρήση της αναλογίας μέσης προς το ύψος και τα άτομα  μπορούν εύκολα να τη μετρήσουν και μόνοι τους, να ερμηνεύσουν τα αποτελέσματα και να ζητήσουν ιατρική συμβουλή, εάν διαπιστώσουν ότι διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο».

Για παράδειγμα, εάν το ύψος μιας γυναίκας είναι 1,65 cm, η περιφέρεια της μέσης δε θα πρέπει να ξεπερνά τα 73 cm. Αντίστοιχα όμως, η κλίμακα αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο από άντρες αλλά και από γυναίκες και ανεξάρτητα από τη μυϊκή μάζα ενός ατόμου και τον Δείκτη Μάζας Σώματος.

Ο Naveed Sattar, καθηγητής μεταβολικής ιατρικής στο της Γλασκόβης προσθέτει ότι «το περιττό πάχος γύρω από τη μέση αποτελεί σημάδι ότι θα πρέπει να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες ή να κάψετε περισσότερες. Καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν το ύψος τους και την περίμετρο της μέσης τους, καθότι αναγράφεται στις ετικέτες των ρούχων, αυτό μπορεί να αποτελέσει ένα απλό εργαλείο».

Διαβάστε επίσης: 

Το επικίνδυνο λίπος που αυξάνει τον κίνδυνο 6 σοβαρών νόσων

Έχετε κοιλιά; Δείτε τι αποκαλύπτει αυτό για το μυαλό σας

Πηγή: Κοιλιά: Πόσα εκατοστά είναι η ιδανική περίμετρος μέσης

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ