ΚΚΕ σχετικά με τις έρευνες για διαφθορά σε βάρος της Εύας Καϊλή: Η ίδια η ΕΕ των αποτελεί «φυτώριο» διαφθοράς

Τα γραφεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ στον Περισσό

ΚΚΕ / Φωτογραφία: ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Με επίθεση στην ΕΕ σχολιάζει το ΚΚΕ τις έρευνες για διαφθορά σε βάρος της Εύας Καϊλή και άλλων στελεχών του Ευρωκοινοβουλίου.

«Οι έρευνες για διαφθορά σε στελέχη του ευρωκοινοβουλίου, ανάμεσα τους και η αντιπρόεδρος Ε. Καϊλή, ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, φέρνουν στο προσκήνιο τους δεσμούς “αίματος” της ΕΕ και των θεσμών της, μέσω και των διαφόρων επισήμων κι ανεπίσημων λόμπι, με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα», αναφέρει στο σχόλιό του το γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Ο Περισσός υπενθυμίζει ότι «πρόσφατα το ίδιο το ευρωκοινοβούλιο, με ένα ψήφισμα-παρωδία, παρά τα κροκοδείλια δάκρυα, νομιμοποιούσε τη βαρβαρότητα σε βάρος των εργατών στα κάτεργα του Μουντιάλ του Κατάρ. Πρόκειται για την ίδια βαρβαρότητα που η κυρία Καϊλή χαρακτήριζε “πρωτοπορία στα εργασιακά δικαιώματα”!».

Καταληκτικά, το Κομμουνιστικό Κόμμα επισημαίνει ότι «οι ανταγωνισμοί διαφόρων μεγάλων συμφερόντων κι ομίλων για τον έλεγχο της διοργάνωσης, τα χιλιάδες θεσμοθετημένα λόμπι στο ευρωκοινοβούλιο, η ίδια η ΕΕ των μονοπωλίων αποτελούν «φυτώρια» διαφθοράς και συνιστούν κανονικότητα ενός σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος που δεν παίρνει γιατρειά».

- Advertisement -

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 

- Advertisement -

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ