Καρκίνος του Δέρματος: Δωρεάν εξετάσεις στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

Πρόσφατα Άρθρα

Η Αποκεντρωμένη Μονάδα -Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών νόσων Θεσσαλονίκης- του Γ.Ν.Θ. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» ανανεώνει και φέτος την δράση της ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και έγκαιρης αντιμετώπισης του Μελανώματος και του Καρκίνου του Δέρματος, τιμώντας με συνέπεια τον Παγκόσμιο Μήνα Επαγρύπνησης για τη νόσο.

Προς τον σκοπό αυτό, το Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών νόσων Θεσσαλονίκης ανοίγει τις πύλες του για να προσφέρει καθημερινά τη Δωρεάν Ολοσωματική Εξέταση Σπίλων (ελιές) στην κοινότητα. Στην Ευρώπη, η επίπτωση του μελανώματος ποικίλει, ενώ για τις μεσογειακές χώρες όπως η Ελλάδα, κυμαίνεται μεταξύ 3 – 5 ατόμων ανά 100. πληθυσμού για κάθε έτος. Αφορά άτομα όλων των ηλικιών, σε αντίθεση με άλλους τύπους καρκίνου του δέρματος, οι οποίοι συναντώνται συχνότερα σε άτομα μεγαλύτερων ηλικιών και συνδέονται άμεσα με την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία. Το κακοήθες κάνει μετάσταση σε λεμφαδένες και εσωτερικά όργανα, για αυτό το λόγο η άμεση θεραπευτική αντιμετώπισή του είναι μείζονος σημασίας. Σε πρώιμα στάδια μπορεί να αντιμετωπιστεί επιτυχώς και να επιτευχθεί πλήρης ίαση.

Αντιλαμβανόμενοι, λοιπόν, πόσο σημαντική είναι η έγκαιρη διάγνωσή του σε πρώιμο στάδιο, η Αποκεντρωμένη Μονάδα -Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών νόσων Θεσσαλονίκης- του Γ.Ν.Θ. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ», από τις 10 Μαΐου 2022 και κάθε μέρα έως τις 10 Ιουνίου 2022, θα προσφέρει δωρεάν ολοσωματική δερματική εξέταση από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και θα παρέχει την απαραίτητη συμβουλευτική πληροφόρηση με των ειδικών του, ώστε να αντιμετωπιστεί έγκαιρα όποιο πρόβλημα διαγνωσθεί.

Οι πολίτες μπορούν να προγραμματίζουν το τους εύκολα και γρήγορα όλο το 24ωρο μέσω των διαδικτυακών υπηρεσιών του Νοσοκομείου, στην ηλεκτρονική σελίδα www.nadn.gr και θα προσέρχονται για την δωρεάν προληπτική τους εξέταση στο Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων, Δελφών 124- (είσοδος από την οδό Ψυχάρη λόγω έργων του Μετρό). Η των ραντεβού ξεκινά στις 7/5.

Θα έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν τους ειδικούς να μιλούν για την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και τις θεραπευτικές επιλογές για την αντιμετώπιση του καρκίνου του δέρματος και του Μελανώματος.

Το της καμπάνιας είναι ότι «Κάθε έξι λεπτά ένας άνθρωπος χάνει τη μάχη με το και αυτό πρέπει ΤΩΡΑ να αλλάξει! Μην περιμένεις! Ενημερώσου. Δράσε. Πρόλαβε.».

Πηγή: Καρκίνος του Δέρματος: Δωρεάν εξετάσεις στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ