Ιταλία: «Σιωπηλή προσευχή για την ειρήνη στον κόσμο», στην τελετή της Οδού του Μαρτυρίου

Πρόσφατα Άρθρα

Το συγκεντρωμένο πλήθος που παρακολούθησε την τελετή της Οδού του Μαρτυρίου, στην Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών, προσευχήθηκε πριν λίγο σιωπηλά, υπέρ της ειρήνης σε όλο τον κόσμο.

Τον σταυρό, όπως είχε ανακοινωθεί, κατά την δέκατη τρίτη στάση της Via Crucis, σήκωσαν οι Αλμπίνα και η Ιρίνα, μια Ρωσίδα και μια Ουκρανή νοσοκόμα οι οποίες εργάζονται στο νοσοκομείο Campus Biomedico της Ρώμης. Ντυμένες με μαύρα, πένθιμα ρούχα, ήταν εμφανώς συγκινημένες, όπως και ο ίδιος ο πάπας Φραγκίσκος. Πρόκειται για την στάση της αποκαθήλωσης του Ιησού από τον σταυρό, όταν το σώμα του παραδίδεται στην Παναγία.

Όπως παρατήρησε και η τηλεόραση της Rai, o στοχασμός υπέρ της ειρήνης που είχε δημοσιοποιηθεί και διανεμηθεί από το Βατικανό, τελικώς δεν αναγνώσθηκε. Πιθανώς για να αποφευχθούν εντάσεις και με μέρος των ουκρανών διπλωματών και κληρικών, της τοπικής Καθολικής Εκκλησίας, που είχαν αμφισβητήσει την όλη πρωτοβουλία.

Ολοκληρώνοντας την τελετή, ο πάπας Φραγκίσκος ζήτησε από τον Κύριο «να ωθήσει τους αντιπάλους να δώσουν το χέρι και να αφοπλίσει το ένοπλο χέρι του αδελφού, ώστε εκεί που υπάρχει μίσος να ανθίσει η ομόνοια».

Πηγή: Ιταλία: «Σιωπηλή προσευχή για την ειρήνη στον κόσμο», στην τελετή της Οδού του Μαρτυρίου

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ